null Konsta Hietanen vaihtoi bilebändin pikkujoulukeikat kirkkokonsertteihin – ”Rakastan kirkossa laulamista”

– Rokkikeikoilla riehutaan, mutta kirkkokonserteissa on ihana rauhallinen tunnelma. Se on ihanaa vaihtelua, Konsta Hietanen sanoo.

– Rokkikeikoilla riehutaan, mutta kirkkokonserteissa on ihana rauhallinen tunnelma. Se on ihanaa vaihtelua, Konsta Hietanen sanoo.

Hyvä elämä Ajankohtaista

Konsta Hietanen vaihtoi bilebändin pikkujoulukeikat kirkkokonsertteihin – ”Rakastan kirkossa laulamista”

Konsta Hietanen toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa joulukonserteista.

Joululauluissa on jotakin erityistä. Sen Konsta Hietanen tunsi jo lapsena. Vuodenajasta riippumatta hän etsi Toive­laulukirjasta joululauluja ja istahti pianon ääreen.

– Noin kymmenen vuotta sitten minulla oli kaksi joulukonserttia kotikaupungissani Lahdessa. Niistä jäi kytemään ajatus joulu­kiertueesta, Konsta Hietanen sanoo.

Hänen loppuvuoden kalenterinsa täyttyi monena syksynä trubaduurikeikoista ja bilebändin esiintymisistä, eikä aikaa jäänyt joulukiertueelle. Tänä vuonna moni asia loksahti kohdalleen, ja nyt hänen esittämänsä joululaulut kaikuvat yhdeksässä konsertissa eri puolilla Suomea.

Kirkoissa on tilaa äänelle

Konsta Hietanen tuli suomalaisille tutuksi vuonna 1994, kun hän voitti Tenavatähti-kilpailun kymmenvuotiaana. Vuosien varrella hänet on nähty lukuisissa elokuvissa ja sarjoissa kuten viime vuosina Salatut elämät -tv-sarjassa. Laulamisen lisäksi hän säveltää.

– Rokkikeikoilla olen räväkkä esiintyjä ja ravaan sähkökitaran kanssa ympäri yleisöä. Kirkko­konsertit ovat minulle mahtavaa vaihtelua. Ne ovat rauhallisia tilaisuuksia, joissa kaikki istuvat paikoillaan ja kuuntelevat lauluja.

Tuntuu, että meidän perhe pysähtyy vain jouluna.

– Vaikka sisälläni sykkii rokkarin sydän, rakastan kirkossa laulamista. Monet keikkani ovat pienissä tiloissa, kun taas kirkot ovat isoja, ja niissä on tilaa laulajan äänelle.

Marraskuun lopussa käynnistyneellä Usko ­joulun taikaan -kirkkokiertueella panostetaan yleisön viihdyttämisen sijaan tunnelmaan ja joulun sanomaan. Hämäräksi valaistuissa kirkoissa kaikuvat Hietasen lauluäänen lisäksi vain pianon ja sellon sävelet.

Ohjelmistossa oma joululaulu

Konserttien ohjelmisto sisältää pääasiassa tuttuja joululauluja. Mukana on Konsta Hietasen omia suosikkeja, kuten Kun joulu on, Varpunen jouluaamuna, Tulkoon joulu, Oi jouluyö sekä ­Have Yourself a Merry Little Christmas.

Konserteissa kuullaan myös Hietasen säveltämä ja sanoittama laulu Usko joulun taikaan. Se kertoo perheenisän jouluisista ajatuksista, lapsuuden muistoista ja arkisista puuhista. Kappale syntyi ennen omien lasten syntymää.

– Laulua tehdessäni kuvittelin, millaista olisi viettää joulua lasten kanssa. Nyt viiden lapsen isänä ihmettelen, miten olen osannut tehdä sellaisen sanoituksen. Kun meille syntyi lapsia, siitä tuli yhä enemmän henkilökohtainen biisi. Nykyisin lapset jo odottavat, milloin rupean taas laulamaan sitä tuutulauluna.

Hietasten vanhin lapsi on 15-vuotias ja nuorin neljä. Joulu on perheen yhteistä aikaa, jolloin nautitaan yhdessä olemisesta kotona.

– Tuntuu, että meidän perhe pysähtyy vain jouluna. Silloin on ohjelmassa joulusaunat, haudoilla käynnit, ruuat ja muut perinteiset systeemit. Rauha ja oma perhe, lautapelit ja yhteiset ulkoilut. Niitä meillä odotetaan koko vuosi.

Joulukiertue päättyy 20.12. Espoon tuomiokirkossa pidettävään konserttiin. Sen jälkeen Konsta Hietasella alkaa joululoma. Hän arvelee, että hienoista suunnitelmista huolimatta ensimmäisenä edessä on mattojen tamppaaminen ja kodin siivoaminen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.