null Espoon uusi piispa Kaisamari Hintikka vihitään virkaansa 10. helmikuuta – tilaisuuteen osallistuu harvinaisen paljon ulkomaalaisia piispoja ja kirkkoliittojen johtajia

Piispa Kaisamari Hintikka on työskennellyt pitkään Genevessä Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteerinä ja osastopäällikkönä. Hänen vastuualuettaan olivat teologia, julkinen todistus ja ekumeeniset asiat. Sitä ennen hän työskenteli Euroopan kirkkojen konferenssissa.

Piispa Kaisamari Hintikka on työskennellyt pitkään Genevessä Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteerinä ja osastopäällikkönä. Hänen vastuualuettaan olivat teologia, julkinen todistus ja ekumeeniset asiat. Sitä ennen hän työskenteli Euroopan kirkkojen konferenssissa.

Ajankohtaista

Espoon uusi piispa Kaisamari Hintikka vihitään virkaansa 10. helmikuuta – tilaisuuteen osallistuu harvinaisen paljon ulkomaalaisia piispoja ja kirkkoliittojen johtajia

Juhlallisessa vihkimysmessussa on mukana piispa kaikista Pohjoismaista sekä muun muassa Namibiasta, Yhdysvalloista, Unkarista, Virosta ja Inkerin kirkosta.

Espoon hiippakunnan uusi piispa, teologian tohtori ja pastori Kaisamari Hintikka aloittaa tehtävässään 1.2.2019. Hän on järjestyksessään kolmas Espoon hiippakunnan piispa. Edellinen piispa Tapio Luoma siirtyi arkkipiispan tehtävään kesäkuussa 2018.

Hintikka vihitään ja siunataan virkaan Jumalan sanalla, rukouksella ja kätten päällepanolla Espoon tuomiokirkossa sunnuntaina 10.2.

Vihkimysmessussa saarnaa piispa Kaisamari Hintikka. Vihkimyksessä arkkipiispa Luomaa avustavat Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo, Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikström, apulaispiispa Kristján Björnsson Islannista, Amerikan luterilaisen kirkon (ELCA) piispa Katherine Finegan, piispa Veikko Munyika Namibiasta, piispa Jan Otto Myrseth Norjasta, piispa Ragnar Persenius Ruotsista, emerituspiispa Karsten Nissen Tanskasta sekä Luterilaisen maailmanliiton pääsihteeri Martin Junge. Avustavana pappina toimii tuomiorovasti Antti Kujanpää.

Tekstinlukijat ovat Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja kaniikki Frances Burberry Edinburghin ystävyyshiippakunnasta.

Messun musiikkia ovat toteuttamassa urkuri Petri Koivusalo, Candomino-kuoro johtajanaan Esko Kallio ja CandoMini johtajanaan Viena Kangas sekä saksofonikvartetti, sello, piano ja lyömäsoittimet.

Messuun osallistuvat kotimaisten ja pohjoismaisten luterilaisten piispojen lisäksi Suomen ortodoksisen kirkon arkkipiispa, edustajat katolisesta kirkosta ja anglikaanisesta kirkosta Suomessa, piispat Inkerin, Unkarin, Viron, Yhdysvaltain sekä Jordanian ja Pyhän maan luterilaisista kirkoista, Luterilaisen maailmanliiton ja Euroopan kirkkojen konferenssin pääsihteerit, ulkomaisia ekumeenisia vieraita sekä Espoon hiippakunnan ystävyyshiippakuntien edustajat Namibian luterilaisesta kirkosta ja Skotlannin episkopaalisesta kirkosta.

Uusi piispa saa virkaan vihkimisen yhteydessä piispanviran tunnukset: piispanristin, piispansauvan sekä hiipan ja kaavun. Asu on värisävyltään punainen, mikä on Pyhän Hengen ja Kristuksesta todistamisen väri. Espoon hiippakunnan edellisestä piispan hiipasta ja kaavusta on siirretty risti ja korusolki uusiin liturgisiin vaatteisiin. Kaavun koristelussa toistuvat Espoon tuomiokirkon katto- ja seinämaalauksien kuviot.

Kaavun on suunnitellut Aalto-yliopiston muodin maisterivaiheen opiskelija Emilia Kuurila. Hiippa on toteutettu yhdessä Stadin ammattiopiston modistiopiskelijoiden kanssa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.