null Harras hetki: Jouni Hynynen rauhoittuu kahvikupin tai viinilasin ääressä

Jumalten nektari eli valkoviini auttaa Jouni Hynystä rauhoittumaan kovimman työrumban keskellä.

Jumalten nektari eli valkoviini auttaa Jouni Hynystä rauhoittumaan kovimman työrumban keskellä.

Hengellisyys

Harras hetki: Jouni Hynynen rauhoittuu kahvikupin tai viinilasin ääressä

Kotiteollisuus-yhtyeen keulakuva haluaa aamulla juoda rauhassa kahvia ja katsella ikkunasta lintuja. Koti-iltoina hän rauhoittuu perheelle valmistamansa ruoan ja viinilasin ääressä.

Rockmuusikko Jouni Hynynen herää joka aamu kahdeksan, yhdeksän aikoihin, on hän sitten kotona tai keikkarundilla. Kotona hän aloittaa aamunsa rauhallisesti, kahvia siemaillen ja tupakkaa poltellen. Sen jälkeen on vuorossa aamiainen.

Aamiaisella Hynynen haluaa vain olla paikallaan ja katsella ikkunasta kotipihalla hyöriviä lintuja ja oravia. Tuossa suorastaan pyhässä hetkessä hän ei kestä minkäänlaista liikettä tai vouhotusta aikatauluista.

Hiljaisen aamuhetkensä aikana Hynynen suunnittelee päivän tekemisiä, sävellys- ja sanoitustöitään. Niitä hän lähtee tekemään kotinsa tiloissa sijaitsevalle työhuoneelleen.

Työt saavat välillä ylikierroksille

Kun Jouni Hynynen on päivän ajan rämpytellyt akustista kitaraansa ja synnyttänyt uusia sävellyksiä ja sanoituksia, hän alkaa helposti käydä yli­kierroksilla. Se johtuu siitä, että hän on työssä niin vauhdissa, ettei ymmärrä pitää tarpeeksi taukoja.

Niinpä hän saattaa työpäivän päätteeksi nauttia valkoviiniä. Hynynen kokee myös viinihetken pyhäksi: se rauhoittaa samalla tavalla kuin aamun kahvihetki.

Viini voi saada kanavan auki ja antaa työhön uutta buustia.

Koneen käydessä täysillä Hynynen pitää aamuhetkiä kaikkein tärkeimpinä, mutta nollaamiseen ja lisäpotkun antamiseen auttaa viini paremmin. Varsinkin silloin, kun hän tekee sanoituksia, se voi saada kanavan auki ja antaa työhön uutta buustia.

Muusikolle illan viinihetki on luonteva pysähdys siinäkin mielessä, että hän on monesti sitä ennen laittanut perheelleen ruoan. Joskus tuo hänen jumalten nektariksi kutsumansa juoma voi iskeä jopa uuden työvaihteen päälle, jolloin hän jatkaa musiikin tekemistä aamuyöhön asti.

Aikainen herääminen ärsyttää

Rempseän maineen saanut rokkari tunnettiin aiemmin oluen ystävänä, mutta hän siirtyi jo useita vuosia sitten valkoviiniin. Valmistusmaalla ja rypäleellä ei ole Jouni Hynyselle niin suurta väliä, kunhan viini on kuivaa.

Rauhoittavat kahvi- ja viinihetket ovat Hynyselle tärkeitä senkin vuoksi, että hän ei osaa olla tekemättä töitä vapaa-ajallakaan. Siitä hän onkin saanut välillä kipakkaa palautetta vaimoltaan ja tyttäreltään.

Aikaista heräämistään Hynynen on itsekin monesti kironnut. Kun muu perhe ei ole vielä hereillä eikä lintujen katselun jälkeen ole mitään tekemistä, hän livahtaa helposti työhuoneelleen. Toisinaan häntä kuitenkin alkaa nukuttaa uudestaan päivällä. Silloin voi pysähtyä ja ottaa päiväunet.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.