null Harras hetki: Sanna-June Hyde nauttii olostaan veden paijaamana

Katajanokan Allas Sea Poolista on tullut Sanna-June Hyden suosikkipaikka, koska siellä voi uida ulkoilmassa myös talviaikaan.

Katajanokan Allas Sea Poolista on tullut Sanna-June Hyden suosikkipaikka, koska siellä voi uida ulkoilmassa myös talviaikaan.

Hengellisyys

Harras hetki: Sanna-June Hyde nauttii olostaan veden paijaamana

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen roolista kiitosta saaneen näyttelijän nopea mieli rauhoittuu, kun hän pääsee uimaan.

Vesi tuntui Sanna-June Hydestä omalta elementiltä heti hänen opittuaan uimaan. Se tapahtui Saimaan rannalla, isomummin kesäpaikassa Lappeenrannassa.

Näyttelijälle uinti on hyvä laji, koska teatterin työaikojen takia hänen on vaikea sitoutua mihinkään tiettynä aikana pidettäviin liikuntatunteihin. Hyde käy uimassa eri aikoihin päivästä pari, kolme kertaa viikossa.

Hän tuntee uimisen rauhoittavan nopeaa ja levotonta mieltään. Siihen liittyy äärimmäistä havainnointia ja keskittymistä sekä alistumista kehon liikkeisiin. Samalla siinä on mukana veden hyvältä tuntuvaa paijausta.

Hyden mukaan myös näyttämöllä voi kokea samanlaisen psykofyysisen tunteen. Vaikka syke on näytellessä korkealla, mieli hiljenee, kun hän keskittyy täysillä yhteen asiaan.

Sama kohotettu tunne Hydelle saattaa tulla hiljaisessa kirkossa. Hyde kutsuu kirkkoja energiakeskittymistaloiksi. Hän käy yhtä lailla luterilaisissa kuin katolisissakin kirkoissa. Tässä hän seuraa suomalaisia ja brittiläisiä isovanhempiaan, jotka kuuluvat näihin kirkkokuntiin.

Viime kerran löytö oli vesiputous, jonka alla hän ui auringonlaskussa ja nautti suunnattomasti.

Talviaikaan Sanna-June Hyde on käynyt uimassa Helsingin uimahalleissa. Tällä hetkellä hänen suosikkinsa on pari vuotta sitten perustettu merikylpylä Allas Sea Pool Katajanokalla. Siellä hän menee ensin saunaan, sitten uimaan lämminvesialtaaseen ja sen jälkeen avantoon.

Hyde nauttii siitä, että Allas Sea Poolilla voi uida ulkoilmassa, sillä teatterissa joutuu harjoittelemaan ja esiintymään ikkunattomassa tilassa. 11- ja 8-vuotiaiden tyttöjen äidille on myös luksusta päästä välillä kaupungille.

Kesät Hyde on usein viettänyt Etelä-Espanjan rannikolla, jossa hän on uinut paljon. Siellä hän on tuntenut itsensä vähintään yhtä onnelliseksi kuin Suomen suvessa. Viime kerran löytö oli vesiputous, jonka alla hän ui auringonlaskussa ja nautti suunnattomasti.

Sanna-June Hyde on tänä talvena löytänyt uuden liikuntalajin, hiihtämisen. Näin kävi, kun hänet valittiin hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisesta kertovan Tahto-näytelmän päärooliin ja hän joutui treenaamaan hiihtämistä.

Hyde on käynyt hiihtolenkeillä Paloheinässä ja huomannut, että se rauhoittaa mieltä samalla tavalla kuin uiminen.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Ira Uusoksa harrastaa maratonuintia luonnonvesissä – hän taittaa viestijoukkueessa jopa matkan Tallinnaan ja takaisin

Hyvä elämä

Ira Uusoksa tuntee olevansa avovedessä täysin vapaa. Sääolosuhteet tuovat luonnonvesissä uimiseen lisähaastetta.