null Harras hetki: Muusikko Pekko Käpin soitto sujuu parhaiten aamutuimaan, kun mieli on vielä tyhjä arjen paineista

Pekko Käppi keskittyy aikaisin aamulla jouhikon soittamiseen.

Pekko Käppi keskittyy aikaisin aamulla jouhikon soittamiseen.

Hengellisyys

Harras hetki: Muusikko Pekko Käpin soitto sujuu parhaiten aamutuimaan, kun mieli on vielä tyhjä arjen paineista

Kesäaamut ovat Käpin mielestä erityisen hienoja. Hän pitää suorastaan kauniina kokemuksena sitä, että voi kulkea päivän sarastaessa paljain jaloin tai sandaaleissa.

Aamut ovat muusikko Pekko ­Käpin mielestä omituista aikaa. Hetkessä ihminen on revittynä selittämättömästä unimaailmasta reaalimaailmaan. Aamut ovat hänestä jopa jännällä tavalla pyhiä: kaikki on mahdollista, eikä mieli ole vielä mukana maailman hullunmyllyssä.

Aamun muuttuessa päiväksi alkaa arjen taakka kasvaa.

Arkisin Pekko Käpin päivät lähtevät käyntiin puoli seitsemältä. Silloin hän keittää tyttärilleen aamupuuron ja laittaa heidät kouluun. Heräämisajankohta heilahti aikaiseksi kymmenen vuotta sitten, kun perheen ensimmäinen lapsi syntyi.

Nykyään lapset rytmittävät Käpin elämää, eikä hänen tule viikonloppunakaan nukuttua juuri pidempään. Koronapandemian takia hän on viettänyt paljon aikaa kotona, minkä hyvä puoli on ollut se, että hän on voinut paremmin seurata lastensa elämää ja kasvamista.

Keikkaillessa unirytmi yleensä väkisin muuttuu, kun monesti pääsee sänkyyn vasta aamu­yöllä. Ulkomaan keikoilla vaikuttaa myös aikaero.

Pekko Käppi ei itse syö aamiaista. Hänelle riittävät vesi ja tee. Jos aamu on rauhallinen, hän mietiskelee tovin teekupin ääressä päivän kuvioita.

Tyyni aurinkoinen aamu avaa päivän hienolla tavalla, oli sitten kaupungissa tai maalla.

Kun aamutoimet on hoidettu, Käppi siirtyy jouhikon tai jonkin muun soittimen pariin. Hänestä soittaminen ja säveltäminen sujuvat parhaiten aamutuimaan, koska silloin mieli on vielä tyhjä arjen paineista.

Ennen työhuoneelleen menoa Käppi saattaa käydä kuntosalilla, sillä hänestä on tärkeää pitää huolta kehon temppelistä. Aamu-urheilu on Käpistä parasta mitä voi olla, sillä samalla kun rasittaa kehoa tulee käytyä läpi mielessä pyöriviä ­asioita. Kuntosalilla keho saavuttaa lempeän olotilan.

Kesäaamut ovat Pekko Käpistä aivan erityisiä. Tyyni aurinkoinen aamu avaa päivän hienolla tavalla, oli sitten kaupungissa tai maalla. Hän pitää suorastaan kauniina kokemuksena sitä, että voi kulkea aamun sarastaessa paljain jaloin tai sandaaleissa.

Käpille muistuvat mieleen kesäaamut, jolloin hän lähti mökiltä ulkomaankeikoille. Järven yllä leijui vielä yön usva, kun hän käveli reppu selässä bussipysäkille. Ja muutaman tunnin päästä hän oli jo keskellä suurkaupungin vilinää. 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.