null Harras hetki: Jukka Lehden riippumatto keinuu tuulessa kuin kehto 

Jukka Lehti nukkuu riippumatossa melkein paremmin kuin omassa sängyssä.

Jukka Lehti nukkuu riippumatossa melkein paremmin kuin omassa sängyssä.

Hengellisyys

Harras hetki: Jukka Lehden riippumatto keinuu tuulessa kuin kehto 

Jukka Lehti tekee riippumatosta itselleen majatalon metsään.

Vapaapäivänään Jukka Lehti lähtee perheen kanssa syödyn päivällisen jälkeen metsään. Mukanaan hänellä on oliivinvihreä riippumatto, jossa on hyttysverkko. Siinä Lehti lepää tulevan yön.

Lehdestä on kiva nukkua ulkona. Ympärillä on raitista ilmaa. Tuulessa riippumatto keinuu kuin kehto. Lehti käy hakemassa Jumalan luomasta luonnosta voimia arkeen.

Vuodenajan mukaan Jukka Lehti vaeltaa joko pimeässä tai valoisassa metsässä. Hän etsii riippumatolle sopivat puut, ellei mene suoraan jo vanhaan tuttuun paikkaan. Jos näyttää siltä, että taivaalta voi tulla vettä, Lehti ripustaa ensin tarpin eli laavukankaan. Sen alle hän virittää riippumaton. Koko majatalon, niin kuin Lehti yöpymispaikkaansa kutsuu. Pystytykseen menee parikymmentä minuuttia.

Kun majatalo on valmis, Lehti syö iltapalan. Sen jälkeen hän heittäytyy riippariin lukemaan kirjaa. Lehti on valinnut kirjoja, joita hän lukee vain riippumatossa metsässä. Nyt vuorossa on Ronja ryövärintytär. Myös Muumi-kirjat sopivat Lehden mukaan riippumattoon.

Yöasuna metsässä toimivat hiihtokerrasto ja villasukat.

Ensimmäiset yöt Jukka Lehti nukkui riippumatossa viitisen vuotta sitten. Silloin hänellä oli tavallinen makuualusta, ja hän paleli. Asia korjaantui, kun hän löysi under blanketin eli aluspeitteen, joka laitetaan riippumaton alle roikkumaan. Se koteloi lämpimän ilmamassan selän alle.

Sen jälkeen Lehdestä on tuntunut, että riippumatossa nukkuu melkein paremmin kuin omassa sängyssä. Mutta omassa sängyssä nukkuminen ja riippumatossa nukkuminen ovat Lehden mielestä kaksi eri maailmaa. Kotona – vaikka ihanan rouvan vieressä – ollaan betoniseinien sisällä, eikä siellä pääse kontaktiin luonnon kanssa niin kuin taivasalla.

Riippumattoillessa Jukka Lehti menee aikaisin nukkumaan. Kotona illat venyvät välillä myöhään kaikenlaista puuhaillessa, mutta riippumatossa silmät rupeavat menemään kiinni iltayhdeksältä. Yöasuna metsässä toimivat hiihtokerrasto ja villasukat. Tosin sukat Lehti potkii usein pois, kun tulee kuuma. Niin kylmässä hän ei vielä ole nukkunut, että makuupussiin olisi tarvinnut ottaa kaveriksi kuumavesipullo.

Luettuaan kirjaa Lehti makoilee ja kuuntelee ympäröivää luontoa. Tuuli suhisee puissa ja laineet liplattavat. Ajatukset saavat harhailla ja liikkua sinne tänne. Niistä ei tarvitse ottaa kiinni. Se on Lehden mielestä hyvä hetki. Hänelle riippumattoilu on nollaamista ja lataamista, meditaatiota ja hengellisen hyvinvoinnin kohottamista.

Aamulla kuuden aikoihin silmät aukeavat. Jukka Lehti tekee hissukseen aamupalan, pakkaa ja lähtee kotiin. Harvoin hän enää aamulla jää paikoilleen pitkäksi aikaa. Aikaisin on mielenkiintoista olla liikkeellä.

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.