null Talviuimarit tahtoisivat uida Roihuvuoren seurakunnan Laajarannassa, mutta turvallisuussyistä se ei nyt onnistu – seurakunta kutsuu kaupunkilaisia keskustelutilaisuuteen

Moni tahtoo käydä nyt kylmässä vedessä, joko kastautumassa tai kunnon avannossa uimassa. Tämä näkyy talviuintipaikkojen suosiossa.

Moni tahtoo käydä nyt kylmässä vedessä, joko kastautumassa tai kunnon avannossa uimassa. Tämä näkyy talviuintipaikkojen suosiossa.

Ajankohtaista Ajankohtaista

Talviuimarit tahtoisivat uida Roihuvuoren seurakunnan Laajarannassa, mutta turvallisuussyistä se ei nyt onnistu – seurakunta kutsuu kaupunkilaisia keskustelutilaisuuteen

Tilanne voisi ratketa siten, että talviuimarit perustavat yhdistyksen, joka ottaa vastuun toiminnasta ja siitä, että se täyttää turvallisuuskriteerit.

Roihuvuoren seurakunnalla on kiperä tilanne: moni haluaisi käydä avannossa Helsingin Laajasalossa sijaitsevassa Laajarannassa, paikassa, jonka Helsingin seurakuntayhtymä omistaa ja jota Roihuvuoren seurakunta vuokraa.

Seurakunta ei kuitenkaan voi enää tarjota avantouintimahdollisuutta, sillä se ei täytä kaikkia kuluttajaturvallisuuslain talviuintipaikan tarjoajalle asettamia vaatimuksia. Lain mukaan vastuuta toiminnan turvallisuudesta ei voi myöskään siirtää kävijöile, joten uiminen omalla vastuulla ei ole mahdollista. Niinpä Laajarannan avantoa ei tällä hetkellä pidetä auki.

Seurakunta on kuitenkin saanut asiasta kyselyitä. Paikka on monien lähistöllä asuvien tiedossa ja siellä on käyty pulahtamassa avantoon ilman saunomista. 

Nyt Roihuvuoren seurakunta tahtoo etsiä uusia konsteja, jotta Laajarannassa voitaisiin harrastaa avantouintia. Seurakunta järjestää Laajarannan talviuintikäytöstä keskustelutilaisuuden Laajasalon kirkolla keskiviikkona 9. maaliskuuta.

Puheenaiheena on ainakin yhdistyksen perustaminen, sillä yhdistystä, joka tarjoaa talviuintimahdollisuuden vain jäsenilleen, viranomaismääräykset eivät velvoita samalla tavalla kuin seurakuntaa. Näin homma toimii esimerkiksi Helsingin kaupungin talviuintipaikoilla: niistä vastaavat yhdistykset.

– Esimerkiksi Suomen Latu suosittelee, että viranomaismääräyksiä noudatettaisiin myös yhdistysten talviuintipaikoissa, mutta ne eivät ole velvoittavia, Roihuvuoren seurakunnan tiedottaja Misku Välimäki kertoo.

Laajarannalla on monenlaista käyttöä ympäri vuoden.

Laajarannalla on monenlaista käyttöä ympäri vuoden.

Laajarannan käyttöaste on ympäri vuoden korkea. Paikka on Roihuvuoren seurakunnan nuorisotyön tukikohta, siellä on paljon varhaisnuorten kerhoja ja diakoniatyön toimintaa. Laajarannassa on myös kasteita ja muita yksityisiä juhlia.

Roihuvuoren seurakunnan puolesta talviuimarit ovat erittäin tervetulleita, kunhan toimintaan saadaan yhteistyökumppani ja uimareiden turvallisuudesta huolehditaan.

– Toivotaan, että paikka saadaan toimimaan laillisesti ja turvallisesti. On seurakunnankin etu, että paikka on käytössä, Välimäki sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.