null Haussa helppo hääpäivä? Wihkiyö 22.02.2022 Espoon tuomiokirkossa antaa juhlalle historialliset puitteet

– Espoon tunnelmallinen tuomiokirkko on hieno vihkipaikka, pappi Tuija Kuusinen sanoo. Hänelle parin vihkiminen avioliittoon on papin työn huipputehtävä.

– Espoon tunnelmallinen tuomiokirkko on hieno vihkipaikka, pappi Tuija Kuusinen sanoo. Hänelle parin vihkiminen avioliittoon on papin työn huipputehtävä.

Ajankohtaista

Haussa helppo hääpäivä? Wihkiyö 22.02.2022 Espoon tuomiokirkossa antaa juhlalle historialliset puitteet

Tunnelmalliset kirkkohäät saa myös helposti ja halvalla. Vihkitapahtumassa seurakunta tarjoaa hääkakkukahvit.

Wihkiyö-tapahtumassa 22.02.2022 vihitään pareja Espoon tuomiokirkossa iltakymmeneen asti. Kenelle tapahtuma sopii, pappi Tuija Kuusinen?

– Kaikille, jotka haluavat vähällä vaivalla tunnelmalliset kirkkohäät kauniissa keskiaikaisessa kirkossa. Päivämääräkin on ihan huippu, koska siinä on vain kakkosia ja nollia. Se on palindromi eli sama etuperin ja takaperin luettuna.

– Sama tapahtuma järjestettiin kaksi vuotta sitten. Silloin vihimme kaikenikäisiä pareja, mukana oli muun muassa noin kahdeksankymppinen pariskunta. Wihkiyössä on esimerkiksi helppoa virallistaa pitkä parisuhde.

Miten tulee toimia, jos pari haluaa silloin naimisiin?

– Ensin otetaan yhteyttä Espoon seurakuntien palvelukeskukseen, jossa tehdään avioliiton esteiden tutkinta ja varataan vihkiaika. Pari saa vihkipapin ja kanttorin nimen. Pappi ottaa yhteyttä pariin ja tapaa heidät puhelimitse, Teams-yhteydellä tai kasvokkain. Kanttorin kanssa voi sopia musiikista.

– Omia vieraita ja oman valokuvaajan voi pyytää kirkkoon. Tämä ei ole liukuhihnatapahtuma, vaan ainutlaatuinen tilaisuus parille.

Haittaako, jos vihittävistä toinen ei kuulu kirkkoon tai ei ole käynyt rippikoulua?

– Jos toinen ei kuulu kirkkoon, pari voi mennä ensin naimisiin maistraatissa ja varata Wihkiyöhön avioliiton siunaamisajan. Rippikoulun ehtii hyvin suorittaa yksityisesti. Siitä sovitaan papin kanssa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.