null Haluaisitko mennä naimisiin 23.3.23? Edellisessä Wihkiyössä vihitty pari kertoo: ”On tärkeää, että vihkipari saa tilaisuudesta omannäköisensä”

– Vihille meno 22.2.22 sopi meille hyvin. Päivämäärä on helppo muistaa, sanovat Esko Lindblad ja Eila Hämäläinen.

– Vihille meno 22.2.22 sopi meille hyvin. Päivämäärä on helppo muistaa, sanovat Esko Lindblad ja Eila Hämäläinen.

Hyvä elämä Ajankohtaista

Haluaisitko mennä naimisiin 23.3.23? Edellisessä Wihkiyössä vihitty pari kertoo: ”On tärkeää, että vihkipari saa tilaisuudesta omannäköisensä”

Eila Hämäläinen ja Esko Lindblad menivät naimisiin Wihkiyö-tapahtumassa. Häätilaisuudesta jäi lämpimät muistot.

Jos menen vielä naimisiin, haluan vihki­paikaksi rakkaan kotikirkkoni Espoon tuomiokirkon. Tämä oli Niipperissä asuvan Eila Hämäläisen pitkäaikainen unelma. Hän harmitteli, että Espoon suosituimpaan vihkikirkkoon pitäisi varata vihkiaika todella hyvissä ajoin.

Ainakaan kosimisesta naimisiinmeno ei ollut kiinni, sillä Esko Lindblad oli kosinut häntä vuosien varrella kolme kertaa. Yhteinen tahtotila suhteen virallistamiseen oli olemassa, mutta hanke kaatui milloin mihinkin käytännön syyhyn.

Joulukuussa 2021 Kirkko ja kaupunki -lehti kolahti postilaatikkoon. Hämäläinen ja Lindblad huomasivat lehdestä jutun Wihkiyöstä, joka järjestetään 22.2.22 Espoon tuomiokirkossa. Nyt se tapahtuu, he päättivät, ja ilmoittautuivat tapahtumaan. He olisivat halunneet vihkiajaksi kello 22, mutta kun sitä ei ollut tarjolla, he valitsivat kello 20:n ajan.

– Päivämäärä 22.2.22 sopi meille tosi hyvin. Se on helppo muistaa ja sopii hyvin yhteen kihlajaispäivämme kanssa. Menimme kihloihin Italias­sa laskettelumatkalla 21.2.12, Eila Hämäläinen ­sanoo.

Samanlainen elämäntilanne yhdisti

Eila Hämäläisen mukaan Italia on pariskunnan kohtalon maa. He tapasivat toisensa 2000-luvun alussa sinne suuntautuneella ammattimatkalla. Molemmat ovat rakennusalan asiantuntijoita ja toimivat silloin yksityisyrittäjinä, Hämäläinen Espoossa ja Lindblad Keski-Suomessa.

Matkan aikana he tekivät yhteisiä kävelyretkiä, puhuivat paljon ja huomasivat, että molemmilla on samanlainen elämäntilanne ja kova työstressi.

Wihkiyössä meille annettiin kaikki halua­mam­me kuin tarjottimella. Saimme toivomamme kirkon, sopivan päivämäärän ja valmiit järjestelyt.
– Eila Hämäläinen

Hämäläinen pyysi Lindbladia töihin omaan yritykseensä, ja muutaman vuoden kuluttua toimintaa pyöritettiin yhteisessä yrityksessä. Jonkin ajan kuluttua Lindblad muutti yhteen Hämäläisen kanssa.

– Parisuhteemme punainen lanka on se, että elämässä tulee vastaan myötä- ja vastamäkiä. Me tiedämme sen, Esko Lindblad sanoo.

Yksi iso vastus he illä tuli eteen kolme vuotta sitten, kun Eila Hämäläisellä todettiin vakava rintasyöpä. He päättivät, että kaikki, mitä sairaus toisi mukanaan, olisi pariskunnan yhteinen asia. Ison leikkauksen ja hoitojen jälkeen elämä palasi hiljalleen entisiin uomiinsa.

Esko Lindblad ja Eila Hämäläinen muistelevat vuoden takaista jännittävää hetkeä, jolloin vahtimestari avasi heille Espoon tuomiokirkon ovet. Penkeissä istuvat läheiset kääntyivät katsomaan heitä ja pappi odotti alttarilla.

Esko Lindblad ja Eila Hämäläinen muistelevat vuoden takaista jännittävää hetkeä, jolloin vahtimestari avasi heille Espoon tuomiokirkon ovet. Penkeissä istuvat läheiset kääntyivät katsomaan heitä ja pappi odotti alttarilla.

”Kaikki sujui helposti”

Pariskunta vihittiin avioliittoon Espoon tuomiokirkossa Wihkiyö-tapahtumassa. Edellisenä päivänä oli satanut paljon lunta, maa oli puhtaan valkoinen ja puiden oksille oli laskeutunut paksu lumikerros.

Vihkitilaisuuteen saapui noin 60 vierasta. Koronarajoitukset olivat helpottuneet hieman ennen tilaisuutta, ja pariskunta lähetti lisää hääkutsuja.

– Wihkiyössä meille annettiin kaikki halua­mam­me kuin tarjottimella. Saimme toivomamme kirkon, sopivan päivämäärän ja valmiit järjestelyt. Kaikki sujui helposti, Eila Hämäläinen sanoo.

Esko Lindblad mietti etukäteen, onko häätapahtumassa, jossa vihitään monta paria, kiireen tuntua. Niin ei ollut. Pariskunnan mukaan tilaisuuden tunnelma oli kaunis, rauhallinen ja ­rento.

Heille varattu aika riitti hyvin myös musiikkiesitykseen. Hääpari oli pyytänyt kirkkoon muusikko Mari Kätkän laulamaan Tauskin kappaleen Sinä vain. Se on heille tärkeä rakkauslaulu.

– Pappi Tuija Kuusinen kysyi meiltä etukäteen, minkälaisen vihkimisen haluamme. On tärkeää, että vihkipari saa tilaisuudesta omannäköisensä. Meille tuo ekstra oli Mari Kätkän esitys, Esko Lindblad sanoo.

Vihkitilaisuuden jälkeen pariskunta otti vastaan onnitteluja kirkon ulkopuolella ja yhteiskuvan vieraiden kanssa. Sitten he lähtivät kahdestaan Helsinkiin illalliselle ja hotelliin viettämään hääyötä. Hääjuhlien jatkot he järjestivät isolle vierasjoukolle seuraavana kesänä itähelsinkiläisessä kesäpaikassa meren rannalla.

Naimisiin Wihkiyössä 23.3.2023

  • Wihkiyö 23.3. klo 12–24 Espoon ­tuomiokirkossa.
  • kaikille, jotka haluavat tunnelmalliset kirkkohäät vähällä vaivalla Espoon tuomiokirkossa 23.3.
  • pari voi kutsua kirkkoon omia vieraitaan
  • seurakunta tarjoaa kakkukahvit parille ja neljälle vieraalle Pitäjäntuvassa
  • ilmoittautuminen Espoon seurakuntien palvelukeskukseen p. 09 8050 2601
  • vihittävien on oltava rippikoulun ­käyneitä evankelis-luterilaisen kirkon jäseniä tai vihittävistä toisen on täytettävä edellä mainitut kriteerit ja toinen voi kuulua johonkin kristilliseen kirkko­kuntaan
  • avioliiton esteiden tutkintaa kannattaa ­pyytää ajoissa, vähintään 7 vrk aiemmin
  • Helsingissä Kallion kirkossa järjestetään samana päivänä Naimisiin 23.3.23 -häätapahtuma ­.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.