null Hautausmaa kuuluu lastenkin pyhäinpäivään – Pyhän Laurin kirkon viereen tehdään heille rastirata

Ajankohtaista Hengellisyys

Hautausmaa kuuluu lastenkin pyhäinpäivään – Pyhän Laurin kirkon viereen tehdään heille rastirata

Lapset pohtivat rastiradalla taivasta ja miettivät, ketä kaipaavat.

Kynttilänliekkien puhkoma pi­meys tekee hautausmaista kauniin retkikohteen pyhäinpäivänä 5. marraskuuta. Pyhän Laurin kirkon luona lapsille on tarjolla myös rastirata, jossa seurataan enkeleitä ja suoritetaan pieniä tehtäviä.

– Illan hämärtyessä kuljettavalle radalle kannattaa ottaa taskulamppu mukaan, sanoo Tikkurilan seurakunnan varhaiskasvatuksenohjaaja Päivi Romula.

Lähtö. Enkeliradalle lähtijät saavat puiston kartan. Rata kulkee kahdessa kohtaa hautausmaan puolella.

Rasti 1. Pelottaako pimeässä? Tee voimaposeeraus enkelin kanssa. Missä asennossa saat voimasi näkyviin?

Rasti 2. Valo voittaa pimeän. Voit tarvittaessa lainata valoa, joka kannattaa suunnata omenapuuhun. Kuinka monta valoa heijastavaa esinettä löydät?

Rasti 3. Hautausmaan ympäristö on suuri puisto, jossa asuu paljon pieniä eläimiä. Mitkä eläimet löydät enkelin ympäriltä?

Rasti 4. Enkelit liikkuvat ihmeellisesti ja voivat olla nopeasti auttamassa ja rohkaisemassa ihmisiä. Voit itse liikkua hautausmaalla miten vain. Muistathan kuitenkin, että haudoilla käy usein surullisia ihmisiä, jotka saattavat kaivata hiljaisuutta.

Keksi hassu tapa liikkua seuraavalle rastille.

Rasti 5. Hautausmaalla loistavat tänään tuhannet kynttilät. Mutta kuka täällä puistossa loistaa? Etsi enkeli piilostaan.

Rasti 6. Enkelit ottavat sinut siipiensä suojaan. Tässä voit miettiä, ketä sinulla on ikävä. Voit kuiskata hänelle terveisesi ja laittaa lasihelmen koriin.

Rasti 7. Pyhäinpäivänä sytytetään kynttilöitä ja muistellaan heitä, jotka ovat kuolleet. Kynttilän liekki on rukous, että kuolleista pidettäisiin huolta.

Tunnetko jonkun, jolta on kuollut läheinen? Pyydä häntä kertomaan muistojaan.

Rasti 8. Millainen on taivas? Osa ihmisistä uskoo, että kuoleman jälkeen elämä jatkuu Jumalan kodissa, taivaassa. Siellä on maailman kaikki hyvät asiat, ja paljon lisää.

Millaista taivaassa voisi olla sinun mielestäsi?

Rasti 9. Enkeli ohjaa 15 metrin päähän kappelille juomaan lämmintä mehua. Siellä on myös diakoniatyöntekijöitä ja pappi, joiden kanssa voi jutella.

Pyhäinpäivän enkelirasti­rata perheille Pyhän Laurin kirkon ympäristössä lauantaina 5.11. kello 15–18.30.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Rakkaus jatkuu, vaikka kuolema erottaa – My Little Pony ja muut uudenlaiset muistoesineet haudoilla kertovat kaipauksesta

Hengellisyys

Läheisten muistaminen on muuttunut 2000-luvulla. Kävimme katsomassa, mitä hautausmaille tuodaan kynttilöiden ja kukkien lisäksi.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.