null Heikki Ranta ponnahti julkisuuteen porautumalla Juicen ja J. Karjalaisen kappaleiden ytimeen – nyt hän paljastaa, kuinka joululaulut syntyvät

Heikki Ranta paljastaa videolla joululaulujen salaisen aseen.

Heikki Ranta paljastaa videolla joululaulujen salaisen aseen.

Ajankohtaista

Heikki Ranta ponnahti julkisuuteen porautumalla Juicen ja J. Karjalaisen kappaleiden ytimeen – nyt hän paljastaa, kuinka joululaulut syntyvät

Yhteistyössä Jouluradion kanssa tehdyllä videolla Heikki Ranta esittää uuden joululaulun, jossa on paljon tuttua. Jouluradion nostalgian täyteinen kausi starttaa 1. marraskuuta.

Jos olet yhtään viettänyt aikaa sosiaalisessa mediassa kuluneen vuoden aikana, olet todennäköisesti törmännyt Pipo Productions Oy:n Heikki Rantaan. Vähän päälle parikymppinen musiikillinen monilahjakkuus on ottanut käsittelyynsä suomalaisen musiikin suurten nimien kuten Juicen, J. Karjalaisen, Eppu Normaalin ja Leevi and the Leavingsin tuotantoa ja yrittänyt etsiä näiden musiikista ominaispiirteitä. Kun kunkin artistin tuotannon resepti alkaa olla selvillä, hän on tehnyt reseptiä noudattaen aivan uuden kappaleen. YouTubessa-julkaistut videot ovat olleet huippusuosittuja: esimerkiksi Juicen musiikkia käsittelevällä videolla on yli 425 000 katselukertaa.

Nyt Heikki Ranta on Jouluradion pyynnöstä tehnyt matkan suomalaisen joulumusiikin ytimeen. Perjantaina 29. lokakuuta julkaistulla videollaan hän analysoi sekä suomalaista että vähän myös ulkomaista joulumusiikkia ja synnyttää uuden joululaulun.

– Toistuvien elementtien löytäminen musiikissa on minulle aina yhtä hauskaa puuhaa. Nyt lähdemateriaalia oli loputtomasti, mikä oli samalla haaste kuin helpotuskin. Äänitysvaiheessa kellojen ja kulkusten nauhoittaminen ja soitto oli erityinen ilo, Heikki Ranta kuvailee.

Toista video

Jouluradion kanavat avautuvat maanantaina 1. marraskuuta. Jouluradion kanavaperheen kaikki 10 kanavaa käynnistyvät netissä ja pääkanavakin soi radiossa silloin 27 paikkakunnalla. Tänä vuonna Jouluradion teemana on ”kaikkien aikojen joulumusiikkia”.

– Poikkeustilan jälkeen ihmisillä on kaipuu vanhoihin ja hyviin aikoihin. Tämän vuoksi Jouluradion soittolistoilla kuullaan tällä kaudella nostalgiaa ja retroa. Meillä soi eri aikakausien joulusuosikkeja eli kaikkien aikojen joulumusiikkia, sanoo Jouluradion tuottaja-toimittaja Katri Saarela, joka on myös Jouluradion uusi kanavaääni.

Joulumusiikki vie Saarelan hetkiin ja tilanteisiin, joita ei saa enää takaisin. Samalla joululaulut ovat ovelasti elämässä kiinni luomassa uusia muistoja. Muistojen joulu onkin uusi ohjelma, jossa soitetaan kuuntelijoiden toivomia nostalgisia ja muistoja kirvoittavia joululauluja. Muistojen joulu soi pääkanavalla lauantaisin 6.11.–25.12. klo 14 ja uusintana klo 18.

Jouluradio on 10 eri joulumusiikkikanavan muodostama joulumusiikkiperhe ja verkkomedia. Monipuolisesti soiva pääkanava helkkää perinteisillä radiotaajuuksilla ja kaapeliverkossa pääkaupunkiseudulta Rovaniemelle ja Turusta Joensuuhun. Yhdeksän eri joulumusiikkityyleihin erikoistunutta verkkokanavaa täydentävät kanavaperheen. Jouluradio on evankelis-luterilaisten seurakuntien lahja kuuntelijoille ja sen mahdollistavat seurakunnat ympäri Suomen. Jouluradio on myös osa Kirkko ja kaupunki -mediaa.

Jouluradio on tänä vuonna retrotunnelmissa.

Jouluradio on tänä vuonna retrotunnelmissa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.