null Helsingin piispanvaaliin tulossa kovia nimiä

Ajankohtaista

Helsingin piispanvaaliin tulossa kovia nimiä

Teemu Laajasalo vahvisti ehdokkuutensa, Jaana Hallamaan tukijoukot järjestäytyvät ja Kaisamari Hintikan mukanaolo ratkeaa loppuviikosta.

Helsingin hiippakunnan piispanvaalin virallinen ehdokasasettelu alkaa 15.3. ja päättyy 15.5. Käytännössä piispanvaali on kuitenkin jo alkanut, vaikka itse vaalit ovat vasta elokuussa.

Vaalien taustajoukot ovat jo liikkeellä ja työtä tehdään sekä perinteisillä nimilistoilla että somessa. Kallion kirkkoherran, Helsingin seurakuntayhtymän johtajan Teemu Laajasalon tukijoukot järjestivät maanantaiaamuna 13.2. Itäkeskuksen Cafe Fasterissa kampanja-avauksen, jossa Laajasalo vahvisti ehdokkuutensa.

– Halusimme paikan, joka on ihmisten keskellä ja liittyy Teemuun pitkältä ajalta. Hän on Itä-Helsingistä kotoisin ja jopa esiintynyt Itiksen avajaisissa koulubändinsä kanssa 1980-luvun puolivälissä, kertoo Laajasalon tukijoukoissa häärivä Katri Korolainen, kirkolliskokousedustaja.

Korolaisen mukaan Laajasalon tukena on jo 236 nimeä ja Facebookissa kannattajasivuilla tykkääjiä lähes 600. Laajasalo kertoo olevansa mykistynyt pienestä kansanliikkeestä, jonka takana on hyvin monenlaisia ihmisiä kirkon eri suuntauksista. Hän korostaa sitä, että piispan tärkeä tehtävä on kirkon ykseyden vaaliminen.

Yhteiskunnassa kirkon äänen pitäisi Laajasalon mukaan olla vapauttavan ilosanoman ääni, sillä ihmiset ovat monin tavoin kuormitettuja ja armoa lähes mahdoton tajuta. Laajemmin Laajasalon ajatuksista voi lukea Kirkko ja kaupungin tuoreesta jutusta.

Teemu Laajasalo on Kallion kirkkoherra ja Helsingin seurakuntayhtymän johtaja.

Teemu Laajasalo on Kallion kirkkoherra ja Helsingin seurakuntayhtymän johtaja.

Jaana Hallamaan kannattajat järjestäytyvät

Helsingin ylipiston sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaa ehti ensimmäisenä suostua ehdokkaaksi jo kuukausi sitten. Hänen kannattajajoukkonsakin ovat nyt järjestäytymässä. Tukilistan kerääminen on käynnissä ja mukana kampanjassa on reilu 120 vapaaehtoista. Facebook- ja nettisivut julkistetaan lähiaikoina.

Hallamaan kannattajajoukossa ovat mukana muun muassa pastori Tiia Tuovinen ja Eurooppaoikeuden professori Juha Raitio. Raition mukaan Hallamaa on yhteistyökykyinen, keskusteleva ja uuttera sillanrakentaja. Tuovinen nostaa esille Hallamaan ajatuksen, jonka mukaan kirkon tehtävänä on elää oman aikansa haasteet sanomansa läpi.

Hallamaa kertoo tuoreessa Kirkko ja kaupungin haastattelussa, että nyt eletään aikaa, jolloin ihmiset halutaan erottaa toisistaan ja johon liittyy sooloileva johtajuus. Kirkon pitää sen sijaan korostaa yhteyttä ja yhteistyötä. Lisää hänen ajatuksiaan voi lukea netistä.

Jaana Hallamaa on Helsingin ylipiston sosiaalietiikan professori.

Jaana Hallamaa on Helsingin ylipiston sosiaalietiikan professori.

Kolmas ehdokas ilmoittaa loppuviikosta päätöksensä

Kolmas esillä ollut mahdollinen ehdokas on Luterilaisen maailmanliiton teologian ja julkisen todistuksen osaston johtaja ja ekumeenisten asioiden apulaispääsihteeri Kaisamari Hintikka. Hän kertoo ratkaisevansa ehdokkuutensa loppuviikosta. Hintikan taustaryhmät ovat kuitenkin jo aktiivisesti liikkeellä, odottaen päätöstä.

– Suomen kirkko on osa maailmanlaajaa Kristuksen kirkkoa ja tämä on ollut Kaisamarin työn arkea jo pitkään. Minun valinnassa kuitenkin eniten painaa se, että hänellä on paljon kokemusta dialogista monella tavalla ajattelevien yksilöiden ja yhteisöjen kanssa, sanoo Suomen Lähetysseuran kotimaantyön johtaja Satu Kantola.

Hintikka kertoo olevansa hämmästynyt ja iloinen saamastaan kutsusta. Hän pohtii sitä, että piispan tehtävä voisi olla luonteva jatko hänen tekemälleen työlle ja hänellä voisi kokemuksensa vuoksi olla annettavaa Helsingin hiippakunnalle.

Uutisoimme Kaisamari Hintikan ratkaisun loppuviikosta nettisivuillamme.

Kaisamari Hintikka toimii Luterilaisessa maailmanliitossa johtajana ja apulaispääsihteerinä.

Kaisamari Hintikka toimii Luterilaisessa maailmanliitossa johtajana ja apulaispääsihteerinä.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Helsingin piispanvaalin äänestäjistä noin viidennes on julkistanut kantansa

Ajankohtaista

Kolmen ehdokkuutensa vahvistaneen kampanjointi on jo vauhdissa.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.