null Helsingin pormestariehdokkaita tentataan arvoista – lasten ja nuorten tilanne nousee keskustelussa esiin

Kenestä tulee Helsingin pormestari? Mitä ehdokkaat ajattelevat erilaisista arvokysymyksistä.

Kenestä tulee Helsingin pormestari? Mitä ehdokkaat ajattelevat erilaisista arvokysymyksistä.

Ajankohtaista

Helsingin pormestariehdokkaita tentataan arvoista – lasten ja nuorten tilanne nousee keskustelussa esiin

Helsingin seurakunnat ja Kirkko ja kaupunki -media järjestävät maanantaina 10.5. Arvoillan, johon osallistuvat kaikki Helsingin pormestariehdokkaat.

Helsingin kaupungin arvoja ovat muun muassa oikeudenmukaisuus ja yhdenvertaisuus, turvallisuus, osallisuus sekä osallistuminen. Nämä ovat arvoja, jotka myös seurakunnat jakavat. Tulevat kaupunginvaltuutetut valitsevat keskuudestaan uuden pormestarin, Jan Vapaavuoren (kok) seuraajan.

Helsingin seurakunnat ja Kirkko ja kaupunki -media järjestävät maanantaina 10.5. kello 19-20 Arvoillan, jossa tentattavina ovat Helsingin pormestariehdokkaat. Keskustelua voi seurata Kirkko Helsingissä -YouTube-kanavalla, Kirkko ja kaupungin verkkosivulla tai Kirkko ja kaupungin Facebook-sivulla.

Keskustelussa ovat mukana pormestariehdokkaat Tiina Ahva (Sininen Tulevaisuus), Paavo Arhinmäki (Vasemmistoliitto), Eva Biaudet (Ruotsalainen kansanpuolue), Mika Ebeling (Kristillisdemokraatit), Jussi Halla-aho (Perussuomalaiset), Harry Harkimo (Liike Nyt), Eeva Kärkkäinen (Keskusta), Nasima Razmyar (Sosialidemokraatit), Anni Sinnemäki (Vihreät) ja Juhana Vartiainen (Kokoomus).

Pormestariehdokkaat saavat arvoillan tentissä vastattavakseen muun muassa kysymyksiä toimista, joilla koronan kurittamista lapsista ja nuorista pidetään huolta. Nuorten pahoinvointi on ollut paljon esillä, ja Helsingissä 1500 nuorta on keskeyttänyt toisen asteen opinnot.

– Kunnallisvaaleissa on kyse helsinkiläisten kotikaupungin asioista. Päätöksiä tekevät perustavat ne omiin arvoihinsa. Siksi arvoilla on väliä. Mikä pormestariehdokkaiden arvoissa yhdistää ja erottaa heitä toisistaan, on mielenkiintoinen fakta äänestyspäätöstä tehdessä, sanoo Arvoillan avaava Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki.

Keskustelua juontavat Marttaliiton pääsihteeri, Lauttasaaren seurakuntaneuvoston jäsen Marianne Heikkilä ja päätoimittaja Jaakko Heinimäki Kirkko ja kaupungista. Illan päättää tuomiorovasti Marja Heltelä.

Helsingin seurakuntien arvokeskusteluja poliitikoille on järjestetty kymmenen vuoden ajan vaalien alla. Ensimmäinen arvoilta järjestettiin vuonna 2011 eduskuntavaalien yhteydessä yhdessä Kirkkohallituksen kanssa.


Voit tilata vaalitentin Facebook-lähetyksestä itsellesi muistutuksen: 

Maanantaina 10.5. klo 19–20 mukana keskustelussa ovat pormestariehdokkaat Tiina Ahva (Sininen Tulevaisuus), Paavo...

Julkaissut Kirkko ja kaupunki Keskiviikkona 5. toukokuuta 2021

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.