null Helsingin seurakunnat myönsivät 40 000 euroa maanjäristyksen runtelemaan Syyriaan

Avustustyöntekijät etsivät ihmisiä raunioista Syyriassa.

Avustustyöntekijät etsivät ihmisiä raunioista Syyriassa.

Ajankohtaista

Helsingin seurakunnat myönsivät 40 000 euroa maanjäristyksen runtelemaan Syyriaan

Apu ohjataan perille Kirkon Ulkomaanavun ja Suomen Lähetysseuran kautta. Niillä on Syyriassa valmiit verkostot.

Helsingin seurakunnat ovat myöntäneet 40 000 euroa maanjäristyksen uhrien auttamiseen Syyriassa. Asiasta päätti torstaina 9. helmikuuta kokoontunut Helsingin yhteinen kirkkoneuvosto. Hätäavusta 20 000 euroa lahjoitetaan Kirkon Ulkomaanavulle ja 20 000 Suomen Lähetysseuralle.

Sekä Kirkon Ulkomaanapu että Suomen Lähetysseura ovat jo aiemmin työskennelleet Syyriassa, ja heillä on siellä valmiit verkostot avun saattamiseksi nopeasti perille.

Uutistoimisto Reutersin mukaan maanantaina 6. helmikuuta tapahtuneessa maanjäristyksessä on kuollut ainakin 17 000 turkkilaista ja 3 000 syyrialaista. Tämän lisäksi loukkaantuneita on kymmeniätuhansia. Moni on myös menettänyt maanjäristyksessä kotinsa. 

Pohjois-Syyriassa vallitsevat tällä hetkellä talviset olosuhteet. Alueella on kylmä, ja rakennusten sortumisvaaran vuoksi moni maanjäristystä paennut joutuu oleskelemaan ulkona. Ihmiset tarvitsevat etenkin sellaisia tarvikkeita, jotka auttavat selviytymään talvesta: lämpimiä vaatteita, huopia ja suojaa.

Kirkon Ulkomaanapu on toiminut Syyriassa vuodesta 2017. Kirkon Ulkomaanavun Syyriassa sijaitsevan maatoimiston paikalliset työntekijät ovat kartoittaneet järistysten tuhoja Aleppon, Haman, Idlebin ja Raqqan alueella. Kirkon Ulkomaanapu on ohjannut katastrofirahastostaan 200 000 euroa Syyrian maanjäristyksen uhrien auttamiseksi ja on käynnistänyt hätäapukeräyksen.

Suomen Lähetysseura on myöntänyt katastrofirahastostaan 70 000 euroa ja aloittanut myös hätäapukeräyksen. Suomen Lähetysseura auttaa syyrialaisia ACT-allianssin kirkkokumppaneittensa kautta. Tällä hetkellä Lähetysseura tukee maassa lasten koulunkäyntiä ja paikallisen rauhanverkoston työtä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.