null Seurakunnat keräävät rahaa Linnanmäki-rannekkeisiin vähävaraisille – Malmilla liput arvotaan tarvitsevien kesken  

Linnanmäki-rannekkeiden keräystavat vaihtelevat seurakunnittain. 

Linnanmäki-rannekkeiden keräystavat vaihtelevat seurakunnittain. 

Ajankohtaista

Seurakunnat keräävät rahaa Linnanmäki-rannekkeisiin vähävaraisille – Malmilla liput arvotaan tarvitsevien kesken  

Lapselle Linnanmäkireissu voi olla kesän kohokohta. Helsingissä eri seurakuntien diakoniat keräävät rahaa lahjoittaakseen perheille Linnanmäki-rannekkeita. 

Helsingissä rannekkeita perheille antavat Malmin, Herttoniemen ja Vuosaaren seurakunnat. Rannekkeita jaetaan myös muualla pääkaupunkiseudulla, esimerkiksi Espoon Tapiolassa ja Vantaan Rekolassa. Rannekkeet jaetaan eri tavoin eri seurakunnissa.

Malmin seurakunnan diakoniatyöntekijä Merja Saviniemi kertoo, että Malmilla rannekkeet jaetaan diakoniatyön piirissä jo oleville perheille. Linnanmäki-liput arvotaan tiukassa taloudellisessa tilanteessa olevien perheiden kesken. 

­– Arvoimme ensimmäiset rannekkeet pari päivää sitten. Nyt alamme ottaa yhteyttä perheisiin, joille liput on tarkoitus toimittaa, Saviniemi kertoo.

Rahaa rannekkeisiin kerätään Kotimaanavun kautta. Malmin seurakunnan tavoitesummana keräyksessä on 2460 euroa, ja nyt kasassa on yli 1000 euroa. Keräys on vielä auki.

– Olemme ostaneet rannekkeita jo saatua summaa käyttäen. Kun keräys etenee, ostamme rannekkeita lisää, Saviniemi sanoo.

Perheet saavat rannekkeensa arvontajärjestyksessä. Diakoniatyö on saanut jaettavia rannekkeita Kotimaanavun keräyksen lisäksi Malmin apteekin apteekkarilta ja Kluuvin Rotaryklubilta. Lisäksi Malmin seurakunta tarjoaa myös alennuksella saamiaan Korkeasaaren lippuja.

Etupäässä rannekkeet menevät perheille, joissa on kouluikäisiä lapsia. Kun perheet arvotaan, katsotaan, että perheen jokainen laitteisiin tarpeeksi vanha lapsi saa rannekkeen.  

– Olemme huomanneet vuosien saatossa Linnanmäen olevan paikka, jonne lapset toivovat pääsevänsä. Myös vanhemmat haluavat suoda lapsilleen Linnanmäki-kokemuksen. Tiukassa rahatilanteessa eläessä Linnanmäki-liput ovat aikamoinen taloudellinen satsaus, Saviniemi kertoo.

Elokuussa Linnanmäellä vietetään myös Helsingin seurakuntien perinteisiä kymppisynttäreitä, jotka peruuntuivat keväällä koronan takia. Helsingin seurakunnat kutsuivat vuonna 2010 syntyneitä lapsia perheineen juhlistamaan Linnanmäelle pyöreitä vuosiaan.

Näin voit osallistua keräyksiin

MalminVuosaaren ja Tapiolan seurakunnat keräävät rannekkeisiin lahjoituksia Kotimaanavun kautta. 

Herttoniemen seurakunta ottaa vastaan rannekkeita tuotuina tai postitettuina Herttoniemen seurakunnan seurakuntatoimistoon osoitteessa Hitsaajankatu 4. Lisätietoa voi lukea täältä.

Vantaalla Linnanmäki-rannekkeita on toimittanut esimerkiksi Rekolan seurakunta. Ostettuja rannekkeita tai rannekelahjakortteja voi toimittaa diakoniatyöntekijöille tai vahtimestarille osoitteessa Kustaantie 22. Tuotavista rannekkeista on hyvä ilmoittaa etukäteen. 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.