null Monet vähävaraiset perheet ovat päässeet huvipuistoon lahjoittajien ansiosta – Herttoniemen ja Vuosaaren seurakunnissa rannekkeita välitetään yhä

Päivä Linnanmäellä on joillekin perheille vain kaukainen haave. Tänä vuonna monet helsinkiläisperheet ovat kuitenkin päässeet pitämään hauskaa lahjoittajien ansiosta.

Päivä Linnanmäellä on joillekin perheille vain kaukainen haave. Tänä vuonna monet helsinkiläisperheet ovat kuitenkin päässeet pitämään hauskaa lahjoittajien ansiosta.

Ajankohtaista

Monet vähävaraiset perheet ovat päässeet huvipuistoon lahjoittajien ansiosta – Herttoniemen ja Vuosaaren seurakunnissa rannekkeita välitetään yhä

Lahjoitetut Linnanmäki-rannekkeet on toimitettu tarvitseville seurakuntien diakoniatyön kautta.

Osa helsinkiläisistä seurakunnista on tänä kesänä jakanut iloa vähävaraisille perheille Linnanmäen rannekkeiden muodossa. Joissakin seurakunnissa rannekkeet on jo jaettu tältä kesältä, mutta Vuosaaren ja Herttoniemen seurakunnissa rannekkeita otetaan yhä vastaan. Linnanmäen perusrannekkeet maksavat 42 euroa.

Malmin apteekkari Sirpa Peura yhdessä Kluuvin Rotaryklubin kanssa lahjoitti Malmin seurakunnalle 20 ranneketta, jotka välitettiin eteenpäin diakoniatyön kautta. Myös seurakuntalaisia pyydettiin mukaan Lapset Lintsille -kampanjaan ja lahjoituksena saatiin vielä kahdeksan ranneketta.

Rannekkeiden saajat arvottiin 19.6. sellaisista Malmin seurakunnan diakonian tiedossa olevista perheistä, joissa talous on tiukilla ja lapset kouluikäisiä.

– Olin yksi niistä, jotka saivat olla yhteydessä perheisiin ja kertoa, että he pääsevät Linnanmäelle. Se oli upea työtehtävä, kertoo Malmin seurakunnan diakoniatyöntekijä Mikko Pihlgren.

– Linnanmäki-rannekkeen saajat sanoivat, että muuten heillä ei olisi ollut mahdollisuutta mennä Linnanmäelle. Kyllä siinä joku taisi herkistyäkin.

Lippuja luovutettaessa on ollut liikuttavia hetkiä, kun vuosien toive on toteutunut.
– johtava diakoni Tuula Mäkinen

Helsingin tuomiokirkkoseurakunta välitti eteenpäin noin 50 ranneketta. 40 ensimmäistä saatiin eräältä helsinkiläiseltä säätiöltä, kymmenen seurakuntalaisilta. Rannekkeita jaettiin myös viime kesänä.

– Tänä vuonna kysyimme perheiltä, mikä olisi heidän toiveensa, että olisiko se ranneke Linnanmäelle vai jotain muuta. Linnanmäen rannekkeet oli perheiden toive, diakoni Leena Kopperi kertoo.

Kopperin mukaan seurakuntalaiset kokivat rannekkeen lahjoittamisen mukavana ja konkreettisena tapana auttaa.

Vuosaaren seurakunta käytti apunaan Kotimaanapu.fi-hyväntekeväisyyspalvelua Linnanmäki-rannekkeita saadakseen. Kotimaanapu on hyväntekeväisyyspalvelu, jossa esitellään erilaisia hyväntekeväisyyskohteita ja jossa voi lahjoittaa rahaa valitsemalleen kohteelle.

Lahjoituksia tuli noin parin tuhannen euron edestä. Niillä saatiin 33 Linnanmäki-ranneketta ja neljä Särkänniemi-ranneketta. Kolme ranneketta saatiin lahjoituksena. Apua on saanut 14 perhettä.

– Osa lapsista on odottanut vuosia pääsevänsä huvipuistoon, mutta siihen ei ole ollut varaa. Lippuja luovutettaessa on ollut liikuttavia hetkiä, kun vuosien toive on toteutunut, johtava diakonian viranhaltija Tuula Mäkinen Vuosaaren seurakunnasta kertoo.

– Näin syksyn alkaessa kivojen kesälomakokemusten kertominen ja muistojen jakaminen on tärkeää. Lämpimät kiitokset kaikille lahjoittajille!

Herttoniemen seurakunnassa rannekkeita on tähän mennessä välitetty eteenpäin kymmenen. Rannekkeita otetaan yhä vastaan, koulujen alkuun asti.

Ilmaisia Linnanmäki-rannekkeita on jaettu myös ainakin Tikkurilan seurakunnassa Vantaalla. Ne ovat perua viime vuoden Rakenna joulupuu -keräyksestä, jossa saattoi lahjoittaa myös elämyslahjoja vähävaraisille perheille rannekkeiden tai lahjakorttien muodossa.

Lahjoita päivä Linnanmäellä!

Jos haluat vielä tänä kesänä lahjoittaa Linnanmäki-rannekkeen jollekin lapselle, voit ostaa sen ja toimittaa Herttoniemen seurakuntatoimistoon, Hitsaajankatu 4 (ma, ti, to ja pe klo 10–14) tai Vuosaaren kirkkoherranvirastoon, Satamasaarentie 7 (ma, ti ja to klo 9–13 ja ke 14–17). Muissa seurakunnissa keräyskampanjat ovat jo päättyneet. Rannekkeen voi ostaa esimerkiksi Itäkeskuksen Prismasta ja Sokos-tavaratalosta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.