null Helsingin seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto aloitti työnsä – uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Wiking Vuori

Marraskuun seurakuntavaaleissa valitun uuden kirkkovaltuuston ensimmäinen kokous oli torstaina 26. tammikuuta. Valtuustotyötä johtamaan valittiin Wiking Vuori.

Marraskuun seurakuntavaaleissa valitun uuden kirkkovaltuuston ensimmäinen kokous oli torstaina 26. tammikuuta. Valtuustotyötä johtamaan valittiin Wiking Vuori.

Ajankohtaista

Helsingin seurakuntien yhteinen kirkkovaltuusto aloitti työnsä – uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Wiking Vuori

Vuori voitti äänestyksessä Christoffer Perret’n, josta tuli yhteisen kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja.

Helsingin seurakuntien yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi on valittu Wiking Vuori Herttoniemen seurakunnasta (Lasten ja nuorten puolella -valitsijayhdistys). Puheenjohtajavalinta ratkesi äänestyksen jälkeen. Vuori voitti Christoffer Perret’n äänin 61–26. Perret valittiin yhteisen kirkkovaltuuston varapuheenjohtaksi ruotsinkielisestä Petrus församlingista.

Wiking Vuori on myös Herttoniemen seurakuntaneuvoston jäsen ja vaikuttanut aikaisemmin myös Roihuvuoren seurakuntaneuvoston jäsenenä. Lisäksi hän on kirkolliskokousedustaja ja hiippakuntavaltuuston jäsen.

Helsingin seurakuntien uuden yhteisen kirkkovaltuuston ensimmäinen kokous pidettiin torstaina 26. tammikuuta. 91-jäseninen yhteinen kirkkovaltuusto on koko Helsingin seurakuntayhtymän ylin päättävä elin. Se päättää muun muassa kirkollisveron suuruudesta, toiminta- ja taloussuunnitelmasta sekä kirkkojen rakentamisesta ja korjaamisesta. Seurakuntavaaleissa valittujen valtuutettujen paikat jakaantuvat seurakuntien jäsenmäärään suhteutettuna.

Helsingin seurakuntien yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtajaksi valittiin Riitta Asikanius Kallion seurakunnasta. Puheenjohtajana jatkaa Mikaelin seurakunnan kirkkoherra Jukka Pakarinen.

Yhteiseen kirkkoneuvostoon valittiin: Esa Ahonen (varajäsen Tuulikki Vuorinen), Mervi Assmann (Salla Grönlund), Petteri Auvinen (Karoliina Karulinna), Martina Harms-Aalto (Kalle Sällström), Marianne Heikkilä (Kati Solastie), Satu Ketonen (Lasse Halme), Ami Lainela (Anne Panigrahi-Herler), Otto Lehtipuu (Juha-Pekka Sihvonen), Sari Mäkimattila (Jukka Tuominen), Elina Raike-Ojanen (Johanna Harjunpää), Juha Raitio (Marja Lindholm), Rolf Steffansson (Jan-Anders Salenius) ja Liisa-Maria Voipio-Pulkki (Lari Ahokas).

Yhteinen kirkkoneuvosto toimii seurakuntayhtymän yhteisen toiminnan, hallinnon ja talouden johdossa. Se valmistelee yhteisen kirkkovaltuuston kokoukset ja panee toimeen sen päätökset.

Kirkko ja kaupunki julkaisee myöhemmin Wiking Vuoren haastattelun.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.