null Helsinki-apu laajenee tukemaan lapsiperheitä ja 75–80-vuotiaita

Seniorit voivat käydä kävelyllä koronan aikaan, mutta kaupassa käyntiä ei suositella. Siksi Helsinki-apu auttaa asioinnissa.

Seniorit voivat käydä kävelyllä koronan aikaan, mutta kaupassa käyntiä ei suositella. Siksi Helsinki-apu auttaa asioinnissa.

Ajankohtaista

Helsinki-apu laajenee tukemaan lapsiperheitä ja 75–80-vuotiaita

Soitot 75–80-vuotiaille koronapandemian riskiryhmäläisille alkoivat torstaina 7.5. Lapsiperheet saavat neuvontaa omasta numerostaan.

Helsinki-apu on tarjonnut puhelin- ja asiointiapupalvelua ikääntyneille helsinkiläisille maaliskuun lopusta lähtien. Tähän mennessä soittajat ovat tavoittaneet kaikki kotona asuvat yli 80-vuotiaat, joiden puhelinnumero ei ole salainen. Yhteensä heitä on 17 000.

Torstaina 7.5. alettiin soittaa 75–80-vuotiaille ja tiedustella avuntarvetta. Soittajat ovat Helsingin kaupungin ja seurakuntien työntekijöitä. Tähänkin asti 70–80-vuotiaat ovat voineet itse soittaa Helsinki-apuun.

Helsinki-apu palvelee nyt myös lapsiperheitä. Pysyvänä palveluna Helsingin kaupungilla on lapsiperheiden sosiaalineuvonta, josta lapsiperheet saavat apua kokonaisvaltaisesti.

 – Nostamme tätä apua koronatilanteessa esille, ja poikkeustilanteen vuoksi laajennamme palvelua yhteistyössä Helsingin seurakuntien ja järjestöjen kanssa. Sosiaalineuvontaan yhteyttä ottaneita voidaan ohjata tarpeen mukaan myös yhteistyökumppaneiden palveluihin, sanoo kaupungin perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Maarit Sulavuori.

Tuki kohdennetaan erityisesti niille helsinkiläisille lapsiperheille, jotka tarvitsevat apua korona-pandemian tuottamaan vaikeaan tilanteeseen, arjen hallintaan ja kuormittavuuteen tai lasten kasvatukseen.

– Koronatilanne jatkuu rajoitusten väljentämisestä huolimatta ainakin kevään ja kesän yli. Siksi olemme päättäneet yhdistää lapsiperheiden palveluja Helsinki-avun kokonaisuuteen. Apua on tarjolla myös niille helsinkiläisille perheille, jotka normaalioloissa selviävät itse, sanoo seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Helsingin seurakunnat jakoivat valtion myöntämän koronatuen: 50 000 euroa Helsinki-avun kuluihin, 417 000 euroa seurakunnille

Ajankohtaista

Valtio myönsi kesällä luterilaisen ja ortodoksisen kirkon diakoniatyölle 4,5 miljoonan euron tuen.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.