null Helsinki-apu laajenee tukemaan lapsiperheitä ja 75–80-vuotiaita

Seniorit voivat käydä kävelyllä koronan aikaan, mutta kaupassa käyntiä ei suositella. Siksi Helsinki-apu auttaa asioinnissa.

Seniorit voivat käydä kävelyllä koronan aikaan, mutta kaupassa käyntiä ei suositella. Siksi Helsinki-apu auttaa asioinnissa.

Ajankohtaista

Helsinki-apu laajenee tukemaan lapsiperheitä ja 75–80-vuotiaita

Soitot 75–80-vuotiaille koronapandemian riskiryhmäläisille alkoivat torstaina 7.5. Lapsiperheet saavat neuvontaa omasta numerostaan.

Helsinki-apu on tarjonnut puhelin- ja asiointiapupalvelua ikääntyneille helsinkiläisille maaliskuun lopusta lähtien. Tähän mennessä soittajat ovat tavoittaneet kaikki kotona asuvat yli 80-vuotiaat, joiden puhelinnumero ei ole salainen. Yhteensä heitä on 17 000.

Torstaina 7.5. alettiin soittaa 75–80-vuotiaille ja tiedustella avuntarvetta. Soittajat ovat Helsingin kaupungin ja seurakuntien työntekijöitä. Tähänkin asti 70–80-vuotiaat ovat voineet itse soittaa Helsinki-apuun.

Helsinki-apu palvelee nyt myös lapsiperheitä. Pysyvänä palveluna Helsingin kaupungilla on lapsiperheiden sosiaalineuvonta, josta lapsiperheet saavat apua kokonaisvaltaisesti.

 – Nostamme tätä apua koronatilanteessa esille, ja poikkeustilanteen vuoksi laajennamme palvelua yhteistyössä Helsingin seurakuntien ja järjestöjen kanssa. Sosiaalineuvontaan yhteyttä ottaneita voidaan ohjata tarpeen mukaan myös yhteistyökumppaneiden palveluihin, sanoo kaupungin perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Maarit Sulavuori.

Tuki kohdennetaan erityisesti niille helsinkiläisille lapsiperheille, jotka tarvitsevat apua korona-pandemian tuottamaan vaikeaan tilanteeseen, arjen hallintaan ja kuormittavuuteen tai lasten kasvatukseen.

– Koronatilanne jatkuu rajoitusten väljentämisestä huolimatta ainakin kevään ja kesän yli. Siksi olemme päättäneet yhdistää lapsiperheiden palveluja Helsinki-avun kokonaisuuteen. Apua on tarjolla myös niille helsinkiläisille perheille, jotka normaalioloissa selviävät itse, sanoo seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.