null Seurakuntien lanseeraama liikuntapassi kannustaa kehitysvammaisia liikkumaan: lajeiksi kelpaavat vaikka ulkoilu tai tanssi

Liikuntapassin palauttaneille on luvassa yllätyspalkintoja.

Liikuntapassin palauttaneille on luvassa yllätyspalkintoja.

Ajankohtaista

Seurakuntien lanseeraama liikuntapassi kannustaa kehitysvammaisia liikkumaan: lajeiksi kelpaavat vaikka ulkoilu tai tanssi

Viime kevään aikana myös monella vammaisella liikunnan harrastaminen jäi vähemmälle kuin yleensä, kertoo kehitysvammaistyön diakoni Kristiina Tuohimaa-Salminen.

Vantaan, Espoon ja Helsingin seurakunnat kannustavat kehitysvammaisia liikuntaharrastusten pariin julkaisemalla erityisesti heille tarkoitetun liikuntapassin. Passeja painetaan aluksi 500 ja niitä lähetetään kehitysvammayksiköihin pääkaupunkiseudulla. Passista on tulossa myös tulostettava versio Vantaan seurakuntien nettisivuille.

– Idea syntyi koronakevään jälkeen kun mietimme, mikä olisi mahdollisimman turvallinen tapa tavoittaa erilaisia seurakuntalaisia. Keväällä sisällä tapahtuvat kohtaamiset olivat haastavia ja monella liikkuminen oli jäänyt vähemmälle. Minuakin monet seurakuntalaiset pyysivät kävelykaveriksi ja kesällä kävin monen kanssa kävelyllä, Vantaan seurakuntien kehitysvammaistyön diakoni Kristiina Tuohimaa-Salminen kertoo.

Liikuntapassin toivotaan innostavan monipuoliseen liikuntaan. Lajiksi kelpaa mikä vaan: ulkoilu tai vaikka tanssi.

– Kun passi on täynnä, sen voi lähettää minulle tai ottaa siitä kuvan ja lähettää minulle. Sata ensimmäistä passin täyteen saanutta palkitaan yllätyslahjalla, Tuohimaa-Salminen kertoo.

Helsingissä asuvat voivat lähettää täyden passin tai kuvan siitä vammaistyön pappi Kati Koskiselle, Espoossa passeja vastaanottaa kehitysvammaistyön diakoni Minna Kovalainen

Liikuntapassi on osa Vantaan seurakuntien Liikkuva seurakunta -hanketta. Vantaalla tehdään tänä syksynä myös liikuntaan kannustavia videoita ja liikkuvan seurakunnan hartauksia. Lisäksi kehitysvammaistyö järjestää syksyn aikana yhteisiä ystäväkävelyjä, joihin voivat osallistua kaikki. Kävelyllä voi tavata kirkon työntekijöitä. Myös seurakunnan ystäväkävelyistä voi saada liikuntapassiin suorituksen. 

Liikuntapassi julkaistaan 25.9. klo 17.30 alkavassa Liikutaan kirkossa -tilaisuudessa, joka järjestetään Korson kirkossa ja jota voi seurata myös netin välityksellä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.