null Sateenkaariaikuisten hengellinen vertaistukiryhmä aloittaa Espoossa – ”Tällaiselle toiminnalle on selkeästi tarvetta”

– Espoosta on puuttunut paikka, jossa sateenkaariaikuiset voivat turvallisesti ja rauhassa pohtia hengellisiä kysymyksiä, Ani Iivanainen sanoo.

– Espoosta on puuttunut paikka, jossa sateenkaariaikuiset voivat turvallisesti ja rauhassa pohtia hengellisiä kysymyksiä, Ani Iivanainen sanoo.

Ajankohtaista Hengellisyys

Sateenkaariaikuisten hengellinen vertaistukiryhmä aloittaa Espoossa – ”Tällaiselle toiminnalle on selkeästi tarvetta”

Uudessa ryhmässä voi turvallisesti pohtia hengellisiä kysymyksiä.

Diakoni Ani Iivanainen, Espoon seurakunnissa alkaa keskusteluryhmä sateenkaariaikuisille. Mistä se sai alkunsa?

– Idea uuteen ryhmään syntyi yhteydenotoista, joita olen saanut pandemian aikana. Toimin Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa sateenkaariyhteyshenkilönä. Minä ja perhetoiminnan ohjaaja Miia Korttila olemme ryhmän ohjaajia.

– Tällaiselle toiminnalle on selkeästi tarvetta Espoossa. Täältä on puuttunut paikka, jossa sateenkaariaikuiset voivat turvallisesti ja rauhassa pohtia hengellisiä kysymyksiä. Pienellä porukalla on turvallista keskustella, eikä kenenkään tarvitse pelätä hengellistä väkivaltaa tai syrjintää.

Millaisia teemoja käsitellään?

– Olemme suunnitelleet aiheiksi hengellisyyteen liittyviä kysymyksiä, hengellistä väkivaltaa, turvallisuutta, yhdenvertaisuutta ja Jumalan rakkauden kuulumista kaikille. Lisäksi kyselemme osallistujilta, millaisia toiveita heillä on aiheista.

Montako mahtuu ryhmään?

– Mukaan otetaan kahdeksan espoolaista. Kartoitamme etukäteen jokaisen ilmoittautuneen tilanteen.

Ryhmä kokoontuu 24.3. ja 20.4. Onko jatkoa luvassa?

– Kyllä on. Nyt on sovittu vasta ensimmäiset kokoontumiskerrat. Niiden lisäksi toukokuussa menemme piknikille. Toiminta jatkuu kesätauon jälkeen syksyllä. Jos joku ei pääse ensimmäiseen kokoontumiseen, mukaan voi tulla seuraavalla kerralla. Tärkeintä on ilmoittautua etukäteen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.