null Hiippakuntavaltuuston vara-pj Wiking Vuori: Laajasalon erityistilintarkastukselle ei tarvetta

Hiippakuntavaltuuston varapuheenjohtaja Wiking Vuori on oikeustieteen ylioppilas.

Hiippakuntavaltuuston varapuheenjohtaja Wiking Vuori on oikeustieteen ylioppilas.

Ajankohtaista

Hiippakuntavaltuuston vara-pj Wiking Vuori: Laajasalon erityistilintarkastukselle ei tarvetta

Helsingin hiippakuntavaltuuston varapuheenjohtaja Wiking Vuori toivoo Johanna Korhosen ottavan käyttöönsä virkatien, jos hänellä on syytä epäillä Teemu Laajasalon liiketoimia.

Helsingin hiippakuntavaltuuston varapuheenjohtaja, oikeustieteen ylioppilas Wiking Vuori kertoo hämmästyneensä luettuaan uutisia Johanna Korhosen peräänkuuluttamasta Teemu Laajasalon yrityksen erityistilintarkastuksesta.

– Hieman hämmennyin, kun luin Korhosen haastattelun. Toivoisin, että hän selvittäisi myös meille luottamushenkilökollegoille, mistä oikein on kyse. Asiat selviävät parhaiten sillä, että niistä keskustellaan virallisten kanavien kautta. Jos epäillään epäselvyyksiä, meillä on tuomiokapitulissa esimerkiksi lainoppinut asessori, johon voi olla yhteydessä, Vuori kommentoi.

– Jos Korhosella on tiedossa jotakin, niin lokakuun alussa on seuraava tuomiokapitulin istunto. Hiippakuntavaltuuston kokousta ei vielä ole sovittu.

Vuori on seurannut Laajasalon yritystoiminnasta syntynyttä kohua mediasta. Hänellä on se käsitys, että yritystoiminnasta ei ole tullut esille mitään sellaista, mikä tekee nimenomaan erityistilintarkastuksen tarpeelliseksi.

– Laajasalo on kuitenkin avannut yritystoimintaansa nyt paljonkin. On vaikea oikeustieteellisesti koulutettuna nähdä, mikä erityinen arvo erityistilintarkastuksessa olisi Helsingin hiippakunnalle. Yleensä sellainen tehdään, jos taustalla on konkurssi tai vakavia rikosepäilyjä. Mihinkään sellaiseen ei julkisuudessa nyt ole viitattu. Erityistilintarkastus on juridinen instrumentti.

Piispan ja tuomiokapitulin muiden jäsenten sidonnaisuuksia erityistilintarkastuksella ei tutkita. Esteellisyyskysymykset selvitetään aina kunkin asian yhteydessä.

Vuori kertoo pitävänsä kannatettavana avoimuutta. Hän ymmärtää, että uudesta piispasta halutaan tietää mahdollisimman paljon. Hän kuitenkin uskoo, että mahdolliset epäselvyydet olisivat jo tulleet esille. Julkisuudessa esillä olleista asioista on jo vuosia, ja useimpiin niistä ovat tilintarkastajat jo aikanaan ottaneet kantaa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hiippakunnan lakimiesasessori tulevan piispan Teemu Laajasalon yritystoiminnasta: Kirkkolaki ei vaadi ilmoittamaan siitä sivutoimiluvassa

Ajankohtaista

Helsingin hiippakunnan lakimiesasessori Ritva Saarion mukaan kirkkolaki ei edellytä, että sivutoimiluvassa mainitaan töitä tehtävän yrityksen kautta.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.