null Hyvää pyhää: Hyvin tässä käy

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Hyvin tässä käy

Läheisyys Jumalan kanssa kannattelee ja antaa toivoa.

Poukkoilevassa veneessä ollessa ei ehkä ensimmäinen rukousaihe olisi, että näkisi Jeesuksen kävelemässä veden päällä. Myrskyn keskellä rukoillaan toisenlaisia ihmeitä, vesien tyyntymistä tai ainakin turvaan pääsyä.

En usko, että Jeesuksen oppilaat poikkesivat nykyajan ihmisistä siinä, millaisia ihmeitä he arvostivat. Kaksi­tuhatta vuotta sitten ja nyt ihmettä on, kun nälkäiselle riittää ruokaa. Silloin ja nyt on ihme, jos sairas paranee, vaikka hoitokeinot näyttävät tehottomilta.

Kun Jeesus ilmestyy oppilailleen keskellä järveä navakan tuulen keinuttaessa venettä, ilon puuskahduksen sijaan nämä huutavat pelosta. Aave!

Oppilaiden johtohenkilö Pietari on toiminnan ihminen. Hän ei rukoile vaan käskee Jeesusta todistamaan, kuka tämä on. Silloin tapahtuu ihme. Pietari kävelee vetistä baanaa pitkin kohti opettajaansa.

Ihmeelliset käänteet eivät kuitenkaan jää siihen. Hukkumisen pelko ottaa Pietarista vallan. Silloin hän turvautuu anomiseen, ja Jeesus auttaa hänet veneeseen. Vasta sitten myrsky tyyntyy.

On helppo tulkita, mistä ylimääräisessä koukkauksessa vetten päällä on kysymys. Ihmeitä tapahtuu, kun itsekin toimii niiden suuntaisesti. Ihmeitä kokee se, joka ei vajoa pelkoihinsa. Ihmeiden mahdollisuus kasvaa, kun laajentaa näkökulmaansa yhdestä moniin hyviin vaihtoehtoihin.

Edelleen ihmeistä suurin on kuitenkin juuri ­Jumalan Pojan näkeminen tiukan paikan tullen. Kun muut ihmeet loistavat poissaolollaan, läheisyys Jumalan kanssa kannattelee ja antaa toivoa. Hädän hetkellä, silloin ja nyt, voi kokea ihmeellisen vakuuttuneisuuden. Ei tarvitse pelätä. Hyvin tässä käy, miten ­käykin.

Älä väheksy pieniä ihmeitä

Pidä lukua siitä hyvästä, mitä olet kokenut. Älä väheksy pieniä ihmeitä. Laske mukaan myös puhdas ilma, jota hengität.

Muista leipä, jonka söit. Ihmettele vettä, joka sammuttaa janosi.

Muistele kokemaasi hyvää, kun seuraavan kerran olet vajota toivottomuuden syvyyksiin.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Jokainen tuntee oman ristinsä

Hengellisyys

Jeesus ei tarjoa yksiselitteisiä ohjeita siitä, mihin elämän vaikeisiin asioihin tulisi suostua, ja milloin taas kärsimys on epäkohta, jota vastaan kuuluu taistella.
Hyvää pyhää: Elä valppaana

HengellisyysLöydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.