null Hyvää pyhää: Varaa päivääsi hetki hiljentymiselle

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Varaa päivääsi hetki hiljentymiselle

Jeesuskin tarvitsi arjessaan kahdenkeskisiä hetkiä Taivaallisen Isänsä kanssa.

Jeesuksen piti välillä päästä yksinäisyyteen. Hän tarvitsi päivittäisiä hetkiä, jolloin hän vetäytyi rukoilemaan.

Pienet tuokiokuvat, joissa hän lähtee omille teilleen ja etsii paikan, jossa saa olla rauhassa ja rukoilla, ovat havahduttavia.

Kerran, kun Jeesus yöpyi oppilaidensa Pietarin ja tämän veljen Andreaan kotona, isäntäväki huomasi aamulla, että vieras oli kadonnut. Kun veljekset lähtivät etsimään Jeesusta, he löysivät tämän rukoilemasta. Hän oli lähtenyt itsekseen ulos jo ennen auringonnousua. Jeesus piti kiinni tavastaan missä sitten olikin, sillä hän tarvitsi arjessaan hetkiä, jolloin sai olla kahden kesken Jumalan, Taivaallisen Isänsä, kanssa.

Rukous oli Jeesukselle uskon vahvistusta. Se muistutti hänelle, mistä hän oli lähtöisin ja miksi hän täällä eli. Se oli hänelle tehtävän kirkastamista.

Jumalaan voi pitää yhteyttä missä ja milloin tahansa. Jeesus tiesi sen ja kääntyi kaikissa elämänsä käänteissä Jumalan puoleen ja kysyi neuvoa häneltä.

Rukous on muistin palautusta. Olemme lähtöisin Jumalasta ja etsimme aina uudestaan yhteyttä häneen. Kysymme, miksi olemme täällä ja mikä on elämämme suunta. Ilman rukousta eksymme.

Toisinaan luulemme Jumalan unohtaneen meidät, vaikka olemmekin itse unohtuneet omille teillemme. Rukouksessa Jumala kutsuu meidät takaisin yhteyteensä.

Löydä oma rukouspaikkasi

Mieti, miten sinä hiljennyt parhaiten. Onko sinulla kotona paikka, johon voit vetäytyä hiljaisuuteen? Vai saatko omaa aikaa ja rauhaa lähtemällä ulkoilemaan? Onko sinulla kotipihalla, puistossa tai lähiluonnossa jokin paikka, jossa sinun on hyvä olla ja hiljentyä? Mieti myös, mitä tuo paikka merkitsee sinulle. Mitä se tuo sinulle mieleen? Millä nimellä kutsut sitä? Vetäydy sitten sinne hiljentymään.

24.1.

Tänään on 3. sunnuntai loppiaisesta. Päivän evankeliumi (Mark. 1:29–39) kertoo, kuinka Jeesus vetäytyy varhain aamulla rukoilemaan.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.