null Hyvää pyhää: Jumalan läsnäolo kätkeytyy tämän elämän tapahtumiin

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Jumalan läsnäolo kätkeytyy tämän elämän tapahtumiin

Jos löydät Jumalan valtakunnan salaisuuden, et tarvitse muuta. Arvomaailmasi muuttuu.

Jeesus ei koskaan puhunut yksityiskohtaisesti siitä, millainen on taivasten valtakunta, Jumalan tahdon mukainen maailma. Ennen kaikkea hän puhui siitä vertausten avulla. Jokainen niistä toi tietyn näkökulman valtakunnan salaisuuteen.

Kahdessa vertauksessa Jeesus puhuu Jumalan valtakunnan vertaansa vailla olevasta arvosta. Jumalan valtakunta on kuin kallisarvoinen helmi tai kuin peltoon kätketty aarre, jonka löydämme tässä elämässä. Sen löytäminen on aina lahjaa. Se voi tulla vastaan etsimättä, yllättäen. Löydät aina jotain, mitä et tiennyt odottaa.

Jos löydät Jumalan valtakunnan salaisuuden, et tarvitse enää muuta. Jumalan valtakunta ylittää kaikki muut aarteet. Se muuttaa arvomaailmasi. Se keskittää huomiosi siihen, mikä merkitsee eniten.

Jumalan läsnäolon helmet on kätketty tämän elämän sisälle, sen tapahtumisiin ja kohtaamisiin. Ne voivat jäädä meiltä huomaamatta. Tai ehkä pidämme niitä vähäpätöisinä, koska ne eivät tule työstä ja ansiosta, vaan siitä, että otamme ne vastaan ja suostumme niihin. Miten voisimme huomata ne?

Vuorisaarnassa Jeesus sanoo: ”Missä on aarteesi, siellä on myös sydämesi.”Jeesus kehottaa meitä etsimään aarteita, joiden merkitys ei katoa ikuisuudenkaan valossa. Jos siinä mielessä pysähdyt katsomaan elämää, voit löytää yllättäviä asioita. Kun alat nimetä niitä asioita, saatat tulla lähelle sitä, mistä taivasten valtakunnassa on kysymys. Ne tuovat rauhaa ja iloa ja herättävät myötätunnon sisimmässäsi. Kedon kukat ja taivaan linnut puhuivat hänelle Jumalan valtakunnan ikuisesta salaisuudesta ja Jumalan huolenpidosta.

Elämäsi helmet

Kesäisellä kävelyretkellä tai järven rannalla istuessa voit katsoa elämääsi ja miettiä sen helmiä. Niitä voi olla monenlaisia. Löydät jotain, jonka olit unohtanut. Huomaat uusia helmiä. Ne herättävät erilaisia tunteita. Voit nimetä niitä. Anna niiden kaikkien olla mukana helminauhassa. Millainen rukous niistä syntyy? Mitä ne kertovat sinulle?

14.6.

Tämän sunnuntain aiheena kirkossa on Katoavat ja katoamattomat aarteet. Päivän evankeliumitekstissä (Matt. 13:44–46) Jeesus vertaa taivasten valtakuntaa kätkettyyn aarteeseen ja kallisarvoiseen helmeen.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Pelko kutistaa elämän

Hengellisyys

Ankaruus ei paranna pelkoa. Tarvitaan lempeyttä, hyväksyntää ja välittämistä.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.