null Hyvää pyhää: Valoisa kädenojennus

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Valoisa kädenojennus

Kun sielu tottuu valoon, se alkaa kaivata sitä yhä enemmän.

Minkälaista valoa Jeesuksen varhaiset seuraajat tarkoittivat, kun he julistivat Jumalan olevan valo, jossa ei ole pimeyttä? Auringon valo ja kynttilän valo ovat nimittäin erilaisia.

Aurinko valaisee kirkkaudellaan kaiken ja näyttää likaiset ikkunat ja huoneilmassa tanssivat pölyhiukkaset. Se saa hanget kimaltamaan timantteina ja häikäisee silmät.

Kynttilän valo on pehmeää ja läikkyvää. Pieni valonlähde kirkastaa lähellä olevan ympäristön, mutta nurkkiin valo ei yllä. Kynttilän valo on pienuudessaan jollain tavalla armollista.

Varhaiset Jeesuksen seuraajat eivät varmaankaan keskittyneet valojen erittelyyn. Heille oli tärkeää todeta, että Jumalan valossa vaeltaminen on totuudessa kulkemista. Jumalan valossa ihmisen perimmäinen luonto alkaa kirkastua. Jumalan kuva rupeaa näyttämään yhä enemmän itseltään. Yhteys toisiin ihmisiin tulee paremmaksi. Jumalan valon kautta avaudumme Jeesuksen parantavalle läheisyydelle.

Uskoisin, että Jumalan valo voi olla sekä kynttilän että auringon valon kaltaista. Se on rakkauden valoa, joka ei pakota mukaansa. On mahdollista valita myös pimeät tiet. Mutta kun ihminen on valmis Jumalan valoisaan kädenojennukseen, on kirkkautta tarjolla juuri oikea määrä. Alkuun riittää pimeyden keskellä palava pieni liekki, joka ohjaa kulkua oikeaan suuntaan. Kun sielu tottuu valoon, se alkaa kaivata sitä yhä enemmän.

Vaeltaminen valossa on Jumalan rakkaudessa kylpemistä. Se johdattaa kulkijaa näkemään itsensä totuudellisesti, yhä kirkkaammin ja tarkemmin. Matkaa syvempään yhteyteen Jumalan kanssa tehdään Jeesuksen kanssa, armollisesti ja lämpöä täynnä.

Ohjaavat tunteet

Rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, lempeys ja itsehillintä ovat hyvyyden hengen lahjoja. Ne kertovat, että on tullut seurattua valoa.

Kalibroi sisäinen valokompassisi huomaamalla viikon ajan hyvät tunteet. Kaikissa ihmisissä on myös pimeyttä. Älä anna sen masentaa, vaan näe myös pienet pilkahdukset. Muista, että vierelläsi kulkee rakkauden ohjaava valo.

4.2.

Kynttilänpäivän tekstissä (1. Joh. 1:5–7)​ kerrotaan, että Jumala on valo, eikä hänessä ole pimeyden häivää.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Jumalan rakkauden tuli valaisee meidät

Hengellisyys

Jumala tahtoo pelastaa jokaisen meistä niiltä helvetin tulilta, joita me itse itsellemme ja toisillemme sytyttelemme.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.