null Hyvää pyhää: Rakkaus ratkaisee

Hengellisyys

Hyvää pyhää: Rakkaus ratkaisee

Jeesus samastui niihin, jotka ovat tässä maailmassa heikoilla, ja tulee meitä vastaan heissä.

Puheessaan viimeisestä tuomiosta Jeesus asetti eteemme lopunajallisen näyn. Tuossa näkymässä kaikki ihmiset kootaan taivaallisen tuomarin eteen, ja heidät kaikki tuomitaan ainoastaan sen mukaan, ovatko he auttaneet hädässä olevia kanssakulkijoitaan vai eivät. 

Taivaallinen tuomari ei ole kiinnostunut ihmisten etnisistä taustoista, sukujuurista, sukupuolesta eikä muista lähtökohdista, ei myöskään heidän eettisistä näkemyksistään eikä uskostaan. Pelkät rakkaudenteot tai niiden laiminlyönnit ratkaisevat.

Auttajien motiiveistakaan tuo tuomari ei puhu mitään. Nämä olivat vain nähneet ihmisiä, jotka olivat vailla ruokaa, asuntoa, vaatteita tai hoivaa tai jotka kärsivät yksinäisyydestä.

Erityistä näissä auttajissa oli se, etteivät he ymmärtäneet tehneensä mitään erityistä. He olivat vain tehneet niin kuin toivoivat toisten heille samassa tilanteessa tekevän. He eivät tienneet, millainen arvo näillä ihmisillä oli: heissä oli läsnä itse maailman Vapahtaja – Kristus.

Meille tämä Jeesuksen avara humaanisuus on usein liikaa. Eikö meidän tulisi valita, keitä autamme, ettemme avaisi ovia väärille ihmisille?

Jeesus vetoaa meihin, ettemme nostaisi itseämme tuollaisille valtaistuimille. Hän itse samastui niihin, jotka ovat tässä maailmassa heikoilla, ja tulee meitä vastaan heissä.

Hän vetoaa meihin, että olisimme valmiit samaan roolinvaihdokseen: katsomaan maailmaa hädänalaisten silmin. Jeesus puhuu yhdestä vähäisimmästä. Kukaan ei muuta koko maailmaa.

Rukous

Pyhä Jumala, on vapauttavaa tietää, että jokaisen on tehtävä sinulle tili elämästään.

Sinulta saan oikeudenmukaisen tuomion. Vallassani ei ole tuomita toisia. Harvoin sydämeni on oikeassa edes omassa asiassani.

Sinä kysyt yksin myötätuntoa ja rakkautta, jolla vastaan sinun rakkauteesi.

22.11.

Tänään on tuomiosunnuntai. Päivän evankeliumissa (Matt. 25:31–46) Jeesus puhuu viimeisestä tuomiosta.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvää pyhää: Hädässä auttava on siunattu

Hengellisyys

Jumalan luokse ei ole mitään tietä ohi kärsivien ihmisten.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.