null Hyvää pyhää: Luojan lupaus pitää

Hyvää pyhää: Luojan lupaus pitää

Vanha Simeon tapaa Jeesus-vauvan. Simeon tiesi odottaa, että hän näkee vielä pelastuksen valon.

Jeesusta ei kastettu vauvana. Hänen syntymänsä aikaan oli toisenlaisia tapoja, joilla vastasyntynyt otettiin osaksi uskonnollista yhteisöä. Jeesuksen vanhemmat pyhittivät lapsensa Jumalalle Jerusalemin temppelissä mukanaan kaksi metsäkyyhkyä tai kyyhkysenpoikaa.

Temppelissä heitä odotti Simeon. Joskus menneisyydessä Pyhä Henki oli ilmoittanut hänelle, ettei kuolema kohtaa häntä ennen kuin hän oli nähnyt pelastuksen valon. Odottaminen oli ollut hänen tehtävänsä ties kuinka kauan.

Tänään kynttilänpäivänä mietin sinua, Simeon. Yleensä luen kiitoksentäyteisiä sanojasi arkun äärellä. ”Minun silmäni ovat nähneet sinun pelastuksesi” mahtuu tunkeilematta surun keskelle. Ilmaisu muistuttaa siitä, että elämän päättymisen keskellä on lupa uskoa hyvään.

Arkun äärellä puhun usein kahdesta ristinmerkistä. Elämän alussa, kasteessa, ihminen siunataan matkaan ristinmerkillä ja elämän lopussa, hautajaisissa, hänen arkkunsa päälle tehdään hiekasta ristinmerkki. Niiden välissä on koko elämä.

Mietin sinua, Simeon, ja elämääsi odottaessasi lupauksen täyttymistä. Ajattelitko ikinä, että Jumala pistäytyi luonasi, mutta unohti sitten sinut vuosiksi. Vuodet kuluttavat varmuuden hetket haaleiksi. Mikä sai sinut uskomaan Jumalan sanojen toteutumiseen?

En pääse mietteilläni elämäsi sisään, Simeon, mutta kiitokseesi voin liittyä. Kiitän siitä, että sait nähdä pelastuksen valon, joka koittaa kaikille kansoille ja kertoo meille siitä, että Jumala pitää sen, minkä lupaa.

Silmien kirkastusharjoitus

Korona-aika koettelee luottamusta. Elämä on jatkuvassa odotuksen tilassa. Milloin tämä loppuu? Koska saa taas elää tavallista elämää? Elämä ei odota, vaan se on. Jumala on kanssamme kaikenlaisina aikoina. Tee tällä viikolla silmien kirkastusharjoitus: mieti, missä olet kokenut Jumalan lähellä oloa.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi