null Hyvää pyhää: Sydämen asioita

Hyvää pyhää: Sydämen asioita

Rakkauden ja laupeudet teot ovat aarteita, joita ei voi viedä pois.

”Sydämesi on siellä, missä on aarteesi”, ­Jeesus muistuttaa.

Sydän on ajatustemme, tahtomme ja tunteittemme keskus. Asiat, joita pidämme tavoittelemisen arvoisina, tärkeimpinä asioina elämässämme, ilmaisevat sen, mihin sydämemme on kiinnittynyt.

Jeesus puhuu taivaallisista ja maallisista aarteista. Hän kehottaa meitä keräämään aarteita, joita ei kukaan eikä mikään voi viedä meiltä pois.

Jeesukselle tällaisia asioita ovat rakkauden ja laupeuden teot. Niitä ei mikään hävikki uhkaa, ja niillä on Jumalan silmissä ikuinen arvo. Niitä eivät väkivalta ja markkinavoimat pysty tyhjentämään, vaikka välillä siltä tuntuisi.

Jeesus varoittaa keräämästä katoavia aarteita – ­rahaa ja omaisuutta. Hänen mukaansa ei kannata havitella asioita, joiden arvo on kiinni ­vaihtuvissa suhdanteissa. Sellaisilla asioilla ei ole pysyvää arvoa. Ne ovat hävikille alttiita. Koi, toukka ja ruoste ovat maallisen omaisuuden katoavaisuuden ja tuhon ­symboleita.

Rahan ja omaisuuden tavoittelu sumentaa helposti silmät ja sydämen niin, ettei muuta enää näekään. Mammona on kaiken sen symboli, mikä pimentää meiltä Jumalan ja lähimmäisen kasvot.

Jeesus kehottaa meitä etsimään rakastavan Jumalan kasvoja ja kysymään neuvoa häneltä. Kaikki muu hyvä seuraa siitä.

Rukouksessa me saamme etsiä sitä ”todellista valoa, joka valaisee jokaisen ihmisen”. Siinä valossa meille tarkentuvat elämän olennaiset asiat, sellaiset, joilla on päiväkohtaista pysyvämpi merkitys.

Mikä on elämässä tärkeää?

Ota tämän viikon mietiskelyharjoitukseksesi lause: ”Sydämesi on siellä, missä aarteesikin on.”

Sen valossa voit tarkastella, mihin sydämesi on kiinnittynyt, mistä haluat irrottautua ja mistä pitää kiinni.

Harjoituksen lopuksi hiljenny ja rukoile hetki.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: