null Itä-Afrikassa 37 miljoonaa ihmistä kärsii nälästä – Espoon seurakunnilta 15 000 euroa katastrofiapua

Nälkää paenneet ihmiset asuvat majoissa, jotka on tehty muovista ja vanhoista vaatteista. Kuva on Gaanugayn leiriltä Somaliasta.

Nälkää paenneet ihmiset asuvat majoissa, jotka on tehty muovista ja vanhoista vaatteista. Kuva on Gaanugayn leiriltä Somaliasta.

Ajankohtaista

Itä-Afrikassa 37 miljoonaa ihmistä kärsii nälästä – Espoon seurakunnilta 15 000 euroa katastrofiapua

Itä-Afrikan ruokakriisi on vakavampi kuin koskaan. Syynä on ennätyksellinen kuivuus, mutta myös Ukrainan sodan vaikutukset näkyvät.

Itä-Afrikka kärsii pahimmasta kuivuudesta 40 vuoteen. Taustalla on neljä epäonnistunutta sadekautta. Arviolta 37 miljoonaa ihmistä alueella kärsii välittömästä ruoanpuutteesta. Ruokakriisiä pahentaa sota Ukrainassa, sillä esimerkiksi Somalia on ollut pitkään riippuvainen Ukrainasta ja Venäjältä tuodusta viljasta. Ruokatarvikkeiden hinnat ovat nousseet ja vesi on kalliimpaa kuin koskaan.

Somaliassa nälänhätä uhkaa noin seitsemää miljoonaa ihmistä, mikä on lähes puolet maan väestöstä. Maailman ruokajärjestön WFP:n mukaan 1,5 miljoonaa alle 5-vuotiasta lasta kärsii akuutista aliravitsemuksesta ja yli miljoona ihmistä on joutunut jättämään kotinsa nälkäkriisin vuoksi.

Espoon seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto myönsi 7. marraskuuta 15 000 euron katastrofiavustuksen Itä-Afrikkaan eli Somaliaan, Keniaan, Etelä-Sudaniin ja Ugandaan. Apu toimitetaan perille Kirkon Ulkomaanavun välityksellä ja siihen kuuluu ruokaa, perustarvikkeita, käteisavustuksia, maataloustarvikkeita, viljelyskoulutusta ja lasten koulunkäynnin takaamista.

Aiemmin tänä vuonna Espoon seurakunnat on myöntänyt katastrofiapua Ukrainan sodan uhreille, afgaanipakolaisille sekä Pakistanin ja Nepalin tulvien uhreille.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.