null Jouluradion kausi alkaa 1. marraskuuta, kanavaperheessä mukana uusi Popjoulu-kanava

Viime kaudella Jouluradio oli koko maan neljänneksi kuunnelluin radiokanava.

Viime kaudella Jouluradio oli koko maan neljänneksi kuunnelluin radiokanava.

Ajankohtaista

Jouluradion kausi alkaa 1. marraskuuta, kanavaperheessä mukana uusi Popjoulu-kanava

Kanavien määrä supistuu kymmenestä kahdeksaan, mutta pääkanavan musiikkikattaus on aiempaa monipuolisempi.

Jouluradio alkaa soida taas 1. marraskuuta ja kausi jatkuu loppiaiseen asti. Tänä vuonna kanavamäärää on supistettu kymmenestä kahdeksaan. Pääkanavan lisäksi netissä soivat Kauneimmat Joululaulut, Klassinen joulu, Happy Holidays, Lasten Jouluradio, Rouhea joulu, Julradion sekä uusi Popjoulu.

– Uutuutena tuomme positiivisen, upbeat pop-musiikkia soittavan Popjoulu -teemakanavan. Idea syntyi aiemmista Uusi joulu ja Pikkujoulu -kanavista sekä toisaalta kuulijapalautteesta, jossa toivottiin hyväntuulista, menevää kanavaa, joka voisi toimia esimerkiksi joulusiivouksen taustalla, Jouluradion musiikkipäällikkö Joni Hartikainen kertoo.

Syyskuussa musiikkipäällikkönä aloittanut Hartikainen on konkari radio- ja media-alalla. Jouluradion tärkeänä tehtävänä on ylläpitää joulumusiikkikulttuuria, joten Hartikainen on tarttunut musiikkilistoihin tarkkuudella ja lupaa pitää pääkanavan musiikkikatalogin mahdollisimman monipuolisena.

Pääkanavan musiikkikattaus tulee olemaan aiempaa laajempi ja monipuolisempi. Jouluradion musiikkikirjastossa on noin 6 000 kappaletta. 

Jouluradion teemana on tällä kaudella ”Tunne joulu”, koska Jouluradio tuo tutkitusti kuuntelijoille joulun tuntua, rauhaa ja iloa. Jouluradion suosion salaisuutena ovat huolella mietityt soittolistat, joiden äärellä kuuntelijat viipyvät pitkiäkin aikoja.  

– Joulumusiikki herättää kuuntelijoissa tunteita ja muistoja sekä tuo mielihyvää. Erityisesti näinä epävarmoina sodanmustina aikoina haluamme tarjota kuuntelijoillemme vaihtoehdon, jossa voi uppoutua joulumusiikkiin ja nauttia sen rahoittavasta ja hyvää mieltä tuovasta tunnelmasta, sanoo Jouluradion vastaavana tuottajana aloittanut Katri Ketola

Kansallisen Radiotutkimuksen (KRT) mukaan Jouluradio oli viime kaudella koko Suomen kolmanneksi tavoittavin ja neljänneksi kuunnelluin radiokanava. Tänä syksynä Jouluradiolle myönnettiin tavaramerkki, joka on osoitus Jouluradion vahvasta ja tunnetusta brändistä sekä pitkäjänteisestä työstä joulumusiikin saralla.

Jouluradio on kahdeksan kanavan joulumusiikkiperhe ja verkkomedia. Pääkanavaa voi kuunnella perinteisillä FM-radiotaajuuksilla, kaapeliverkossa ja RadioPlayerissa. Kuuluvuusalueilla asuu kolme neljäsosaa suomalaisista ja netissä kanavat kuuluvat kaikkialla.

Jouluradio on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntien lahja kuuntelijoille ja sen mahdollistavat seurakunnat ympäri Suomen. Jouluradio on myös osa samaa mediaperhettä Kirkko ja kaupungin kanssa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.