null Duudsoni Jukka Hildénin perhepedissä huutaa nyt tulinen ja tuuheatukkainen Amélie – ”Minun maailmassani hyvä voittaa aina”

Jukka Hildénin nuorimmainen lapsi kastettiin Amélie Ireneksi.

Jukka Hildénin nuorimmainen lapsi kastettiin Amélie Ireneksi.

Hyvä elämä

Duudsoni Jukka Hildénin perhepedissä huutaa nyt tulinen ja tuuheatukkainen Amélie – ”Minun maailmassani hyvä voittaa aina”

Kolmilapsinen uusperhe lisääntyi vauvalla heinäkuussa. Jukka Hildénille perhe on pyhä.

1. Jukka Hildén, 41, kuinka vauvan hoito sujuu?

– Haluan auttaa, tukea ja kannustaa kaikessa, mikä liittyy vauvaan. Autan vaipanvaihdossa ja röyhtäyttämisessä niin paljon kuin mahdollista. Jos vauvalla on vatsanpuruja yöllä, herään siihen. Aamuisin voin huolehtia vauvasta, että Chachi saa nukkua pidempään, kun hänen yöunensa ovat olleet imettämisen takia pätkittäisiä.

– Hoidin kummipoikiani nuorena, ennen omia lapsia, että heidän vanhempansa pääsivät viettämään datenightia. Silloin vähän jännitti ja mietin, että mitäs näiden kanssa tehdään. Nykyään olen aika varma vauvojen kanssa. Silloin vauvalle tulee tunne, että tuo tyyppi tietää, mitä tekee. Tietenkin vauvaa kosketetaan lämmöllä ja hellyydellä, mutta varmoin ottein.

2. Minkälainen vauva on perheenne uusin tulokas Amélie Irene?

– Syntyessään hän oli niin pieni ja avuton rakas paketti. Nostin haparoivaa vauvaa tosi hellästi, sitten hän sätkähti vähän eikä oikein saanut silmiä vielä auki. Nyt hän on vähän yli kuukauden vanha ja syö hyvin, on isokokoinen ja valpas.

Améliellä on paksu, ruskea tukka. Ulkonäössä on muutenkin aika paljon latinoa, mikä tulee äidiltään. Muut lapseni ovat syntyneet ohuttukkaisina ja ovat vaaleita ja sinisilmäisiä. Amélie on myös tulinen. Hän kun alkaa itkeä, huuto tulee koko voimalla.

3. Mitä mieltä olet siitä, että vauva kastetaan?

– Meillä oli tuplaristiäiset isosisko Sophialle ja Amélielle, kun Sophian ristiäiset jäivät aikanaan koronan jalkoihin. Tytöt kastanut pappi on sama ihminen, joka toimi nuoriso-ohjaajana silloin, kun minä kävin rippikoulun.

– Vauvan kastaminen on sydäntä lämmittävää. Lapset saavat sitten aikuisiässä miettiä näitä asioita, että miten ja mihin uskoo. Minulle kaste on tuonut turvaa ja uskoa siihen, että tämä elämä ei ole vain tässä.

4. Miten uskallat tehdä vauvoja, kun maailma on ihan sekaisin?

– Totta kai kannan huolta siitä, minkälainen maapallo on siinä vaiheessa, kun lapsistamme tulee aikuisia. Yhdysvalloissa asuessamme yhtäkkiä iski korona, Black Lives Matter -liike heräsi ja tuli pressanvaalit, jotka olivat valehtelua ja tappelemista. Ja ilmastonmuutokseen herätään hitaasti.

– Mutta minun maailmassani hyvä voittaa aina. Maapallolla on kuitenkin niin paljon ihmisyyttä ja hyvyyttä, ja tiede menee eteenpäin. Teen parhaani siinä, että annan lapsilleni rakkautta, että heille tulee hyvä sydän. Annan heille huomiota, että heille tulee hyvä itsetunto ja he ymmärtävät, että heidän mielipiteillään on merkitystä. Annan heille myös rajat ja säännöt, että he tietävät, mikä on oikein ja mikä on väärin. Eli ei pelossa voi elää.

5. Mikä sinulle on pyhää?

– Ekana tulee mieleen rakkaus ja perhe. Mitä muuta kysymyksellä tarkoitetaan kuin rakkautta? Sitä on tietysti monenlaista. Mutta se rajaton puhtaan rakkauden määrä, jota lapsiani kohtaan tunnen, on pyhää.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.