null "Tavoitteena on olla alueen olohuone" – Kalajärven kappeli juhlii 25-vuotista taivaltaan Espoossa

– Rakennamme yhteistä hyvää ja tahdomme tehdä yhä enemmän yhteistyötä muiden alueen toimijoiden kanssa, pastori Kirsi Muurimäki sanoo.

– Rakennamme yhteistä hyvää ja tahdomme tehdä yhä enemmän yhteistyötä muiden alueen toimijoiden kanssa, pastori Kirsi Muurimäki sanoo.

Ajankohtaista Hengellisyys

"Tavoitteena on olla alueen olohuone" – Kalajärven kappeli juhlii 25-vuotista taivaltaan Espoossa

Pohjois-Espoossa sijaitsevan kappelin toimintaa suunnittelevat ja toteuttavat seurakunnan vapaaehtoiset.

Kalajärven kappeli täyttää 25 vuotta. Miten juhlitte merkkivuotta, pastori Kirsi Muurimäki?

– Kappelin juhlavuosi huipentuu 28.5. pidettävään juhlamessuun. Sen lisäksi meillä oli jo huhtikuussa Yhteisvastuu-tapahtuma. Syksyllä on luvassa konsertteja, naisten kappelipäivä ja ehkä muutakin.

– Syksyllä koko Tuomiokirkkoseurakunnassa alkaa Safkaa ja seuraa -illat, joissa on tarjolla edullista ruokaa, vaihtuvaa ohjelmaa ja kohtaamisia. Näitä kaikenikäisille suunnattuja iltoja järjestetään Kalajärvellä torstaisin. Ne alkavat 21.9.

Millaista toimintaa kappelilla on?

– Tärkein tilamme on kappelisali, jossa pidetään messuja ja isoja tilaisuuksia. Messu ja nojatuolimessu pidetään kerran kuukaudessa. Nojatuolimessussa vapaaehtoisilla on iso rooli.

– Kappelisalissa on kätevä pitää myös esimerkiksi ristiäiset, avioliittoon vihkiminen tai muistotilaisuus, sillä vieressä on keittiö ja istumapaikkoja kahvittelua varten. Toisessa päässä rakennusta on kerhotilat, joissa kokoontuu lasten kerhoja ja perhekerhoja. Meillä kokoontuu myös ulkopuolisia tahoja, kuten AA-kerho ja martat.

Minkälaisia tavoitteita toiminnalla on?

– Pohjois-Espoon alueen toimintaa suunnittelee ja toteuttaa vapaaehtoisista koostuva kappelineuvosto. Olemme rakentamassa yhteistä hyvää ja tahdomme tehdä yhä enemmän yhteistyötä alueen toimijoiden, kuten yhdistysten, kanssa. Kalajärven kappeli haluaa olla alueen asukkaiden olohuone ja paikka, joka tarjoaa tukea sitä tarvitseville.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.