null K&k testasi kolme kalenteria vuodelle 2022: unelmoijille, lintubongareille ja kirkkoihmisille on omat kelpo päivyrit!

Kalenterit kolmeen eri makuun.

Kalenterit kolmeen eri makuun.

Hyvä elämä

K&k testasi kolme kalenteria vuodelle 2022: unelmoijille, lintubongareille ja kirkkoihmisille on omat kelpo päivyrit!

Huhut paperikalentereiden katoamisesta ovat liioiteltuja.

Oispa ensi vuosi

Valokuvauksen opiskelijat Lahden muotoiluinstituutissa ovat jatkaneet koulun perinteitä tekemällä kalenterin. Tämän vuoden projektin idea lähti opiskelijoiden keskuudessa tunnetusta huokaisusta: ”Oispa.”

Opiskelija Markus Kivistö kertoo, että kalenterin teossa yksi pieni sana ”oispa” oli lähtölaukaus monenlaisille arkisille mutta myös korkealentoisille haaveille. Kalenteria on ollut tekemässä 16 opiskelijaa.

Julkaisun nimeksi tuli Oispa 22. Sen sivuilta löytyy valokuvien lisäksi tekijöiden unelmia myös kirjoitettuina sekä suomen että englannin kielellä.

Oispa 22 -kalenterilla opiskelijat haluavat virittää käyttäjää miettimään oman elämänsä oispa-lauseita. Kirjan tyhjät sivut on tarkoitettu juuri näille merkinnöille. Unelmoidessa oispa-sanaa voi käyttää vaikka näin: ”oot lähellä, oispa iholla”.

Kalenteria voi tilata osoitteesta oispa2022.fi.

Valokuvauksen opiskelijat tekivät omanäköisensä kalenterin.

Valokuvauksen opiskelijat tekivät omanäköisensä kalenterin.

Päivät lintujen kanssa

Ensi vuonna katsellaan taivaan lintuja. ­Siihen yllyttää Lintupäiväkirja 2022 (Tammi). Lintutieteilijä Dan Zetterström ja luontotoimittaja Mats Ottoson ovat tehneet almanakan, johon voi merkitä vierekkäin muistutuksen vaikkapa hammaslääkärikäynnistä ja lintuhavainnosta. Näin henkilökohtainen arki ja lintujen arki kohtaavat. Sivuilla on oma kolonsa myös säähavaintojen kirjaamiselle.

Lintupäiväkirjasta voi myös oppia uutta, sillä viikkoaukeamilla kerrotaan faktoja eri linnuista piirroskuvien kera. Aloittaja on korppi, jolla voi kirjan mukaan olla 81 erilaista ääntä.

Lintupäiväkirjaan voi kirjata omat tekemiset ja lintuhavainnot.

Lintupäiväkirjaan voi kirjata omat tekemiset ja lintuhavainnot.

Viikot pyhien tekstien kera

Kirkon vuosi alkaa jo kuukautta ennen normivuodenvaihdetta, eli ensimmäisenä adventtisunnutaina. Kirkon viikkomuistio 2022 (Kirjapaja) on kuitenkin aivan tavallinen pystysarakkeinen kalenteri, jossa viikko on yhdellä aukeamalla ja päiviä riittää vuoden 2023 loppiaiseen asti.

Kirkon viikkomuistion ekstraa ovat kaikkien pyhäpäivien tiedot raamatunteksteineen. Lisäksi on tietoa Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta sekä kristillisistä järjestöistä ja medioista. Eikä muuten taida löytyä muista kalentereista Isä meidän -rukous­ta kymmenellä eri kielellä.

Kirkon viikkomuistiosta voi katsoa pyhäpäivien raamatuntekstit.

Kirkon viikkomuistiosta voi katsoa pyhäpäivien raamatuntekstit.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.