null Kallion seurakunta siirtyi Reilun kaupan viiniin – ”Jos armonväline olisi epäreilu, emme olisi uskollisia Kristuksen viestille”

Kallion seurakunta ei halua riistää ketään. Nyt ehtoollisviinikin on reilua.

Kallion seurakunta ei halua riistää ketään. Nyt ehtoollisviinikin on reilua.

Ajankohtaista

Kallion seurakunta siirtyi Reilun kaupan viiniin – ”Jos armonväline olisi epäreilu, emme olisi uskollisia Kristuksen viestille”

Alkoholilain mukanaan tuoma ehtoollisviinin verotus kävi kalliiksi Kallion seurakunnalle, jossa ehtoollista vietetään vuoden jokaisena päivänä.

Kallion seurakunta on ilmoittanut siirtyneensä Reilun kaupan ehtoollisviiniin. Oliko seurakunnan aiempi Kristuksen veri epäreilua sakramenttia, kirkkoherra Riikka Reina?

– Ei toki. Meillä on vuosien saatossa ollut useampiakin ehtoollisviinejä. Välillä on ollut Valamon ehtoollisviiniä sekä Merimieskirkon Kirkkoviiniä, Reina sanoo.

Hän kertoo, että viinivalinta tuli akuutiksi vuoden alussa, jolloin alkoholilain muutoksen yhteydessä kunkin seurakunnan ehtoollisviinit oli verolle pantava.

– Se kuormitti taloudellisesti.

Kallio on ennen kaikkea boheemiudestaan tunnettu kaupunginosa, ja myös seurakunnassa viiniä virtaa poikkeuksellisen paljon.

– Meillä vietetään messu vuoden joka ikinen päivä. Niinpä ehtoollisia on vuodessa jopa yli 470 kertaa. Ehtoollisviinin kulutus on todella kovaa.

Reina pitää tärkeänä, että kaikki seurakunnan tuotteet ovat eettisesti kestäviä. Reilun kaupan sertifikaatti on tae siitä, ettei seurakunnan yhteisessä pyhässä sakramentissa nautita verirypäleitä.

– Joku saattaisi miettiä, onko tämä saivartelua. Mutta Jeesus tuli maailmaan konkreettisesti, ja jos armonväline olisi epäreilu, emme olisi uskollisia Kristuksen viestille, Reina täräyttää.

Jo tämän viikon ehtoollisilla nautittava viini on eteläafrikkalainen Grace Communion Wine. Se on sertifioitu, eettisesti tuotettu orgaaninen punaviini.

– Se sopii myös vegaaneille, Reina lisää.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.