Kallioon avautui hävikkiruokaa tarjoava lounaspaikka
Waste & Feast -hävikkiruokaketju työllistää ja valmentaa nuoria, jotka etsivät paikkaansa työelämässä.
Waste & Feast Kallio -ravintola avautui lounasasiakkaille maanantaina 23.10. Ensimmäisenä päivänä ruokailemassa kävi 70 asiakasta. Kun toiminta pääsee kunnolla vauhtiin, ravintolaan odotetaan 100–120 kävijää päivässä, kertoo ruokapalveluvastaava Jari Riihijärvi.
Waste & Feast Kallio sijaitsee Helsingin seurakuntayhtymän toimitalossa Kolmannella linjalla ja se on auki arkisin kello 11–13. Uusi ravintola kutsuu ketä tahansa nauttimaan monipuolista lounasta, jonka valmistuksessa hyödynnetään hävikkiin päätynyttä, laadultaan ensiluokkaista ruokaa. Kalliossa hävikin osuus raaka-aineista on noin 20 prosenttia.
– Kun syöt Waste & Feast -ravintolassa, teet monikertaisesti hyvää. Saat vatsasi täyteen hyvää perusruokaa ja teet hävikistä hyvikkiä. Parempaa diiliä ei taida olla edes olemassa, Riihijärvi sanoo.
Jari Riihijärvi kehuu Waste and Feast -ravintolaketjun konseptia. Siinä tarjotaan työkokeilupaikkoja, palkkatukityötä sekä valmennusta nuorille, jotka etsivät paikkaansa työelämässä. Heitä toimii nyt Kalliossa ja he tekevät töitä ravintola-alan ammattilaisten ohjauksessa.
Riihijärven lisäksi keittiössä toimii ohjaajana kokki Matias Karti. Salin puolella nuorten työskentelyä ohjaa Jenni Taisto. Ravintola toimii yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.
Kokeneena ravintola-alan ammattilaisena Riihijärvi kertoo saavansa työstä suurta iloa, kun voi ohjata nuoria ihmisiä oppimaan ravintola-alaa ja suuntautumaan kohti työelämää.
– Monesti väitetään, että kirkko on kaukana tavallisesta ihmisestä. Päinvastoin. Tässä toiminnassa ollaan niin lähellä ihmistä kuin olla voi! hän sanoo.
– Kolmantena hienona pointtina voin mainita, että nauttimalla lounaan Waste & Feast -ruokapaikassa mahdollistat edullisen tai kokonaan ilmaisen ruokailun vähävaraiselle lähimmäiselle.
Waste & Feast Kallio pähkinänkuoressa
Waste & Feast Kallio, Seurakuntien talo, Kolmas linja 22 B, 2. kerros. Lounasravintola on avoinna ma–pe klo 11–13 (aulapalvelu toimii klo 12.30 saakka). Ateria sisältää monipuolisen salaattivalikoiman, lämpimän ruoan, leivän, jälkiruoan sekä kahvin tai teen. Lounaan hinta on työssäkäyville 11 euroa, työttömille, eläkeläisille ja opiskelijoille 6 euroa. Kasvis- tai vegaaniruokavaihtoehto löytyy myös aina.
Waste tulee sanasta hävikki ja feast sanasta juhla. Waste & Feast Kalliossa on mahdollista ostaa 30 euron hintainen ystävälounaskortti, joka kirjataan kassalla ylös. Näin ravintola voi tarjota maksuttoman diakonialounaan viidelle sitä tarvitsevalle.
Lounasravintolan pilottivaihe alkoi 8.8., kun se avattiin henkilöstöravintolaksi Helsingin seurakuntien työntekijöille.
Jaa tämä artikkeli:
Toimitus suosittelee
Seurakuntien hävikkiravintolaketju avaa Kallioon elokuussa uuden ravintolan
Ajankohtaista Hyvä elämäWaste & Feast -ketjuun kuuluva lounaspaikka tarjoaa hyvää ruokaa ja työllistää nuoria työkokeilijoita.