Seurakuntien hävikkiravintolaketju avaa Kallioon elokuussa uuden ravintolan
Waste & Feast -ketjuun kuuluva lounaspaikka tarjoaa hyvää ruokaa ja työllistää nuoria työkokeilijoita.
Helsingin seurakuntien talolle Kallioon avataan elokuussa uusi Waste & Feast -hävikkiravintola, joka tulee olemaan ruokailijoille avoinna lounasaikaan.
– Seurakuntien Waste & Feast -hävikkiravintolat ovat toimintaa, jossa kaikki voittavat: pelastetaan maailma vähentämällä ruokahävikkiä samalla kun työllistetään nuoria työkokeilijoita ja tarjotaan ravitsevaa lounasta, sanoo varustamokoordinaattori Mare Kinanen Helsingin seurakuntayhtymästä.
– Waste tulee sanasta hävikki ja feast sanasta juhla. Kun kokoonnutaan yhteen syömään, se on aina juhlaa.
Ravintolalla on ollut vaikeuksia rekrytoida riittävästi henkilökuntaa, joten aluksi se palvelee vain seurakuntien talon työntekijöitä ja vierailijoita. Tarkoitus on avata ravintola suurelle yleisölle myöhemmin. Tilanne päivitetään tänne.
Hävikkiruuan toimittaa Stadin Safka
Waste & Feast Kallio tulee osaksi seurakuntien hävikkiravintolaketjua. Muut ravintolat sijaitsevat Matteuksenkirkolla, Malmilla ja Hermannissa, minkä lisäksi Töölössä ja Ruskeasuolla on Waste & Feast -lounaspaikkoja.
Kalliossa lounaan raaka-aine tulee koostumaan pääosin ruokatukkujen ylijäämästä. Hävikkiruuan toimittaa ravintolaan Stadin Safka, joka on perustettu Helsingin kaupungin ja seurakuntayhtymän yhteistyönä.
Lounaslistalla tulee olemaan päivittäin kaksi tai kolme ruokalajia, minkä lisäksi tarjotaan jälkiruokaa.
– Vähintään yksi kasvisvaihtoehto löytyy aina. Tavallisimmat erityisruokavaliot otetaan huomioon ja muistakin voi neuvotella, kertoo Mare Kinanen.
– Ravintoloiden mahdollinen tuotto osoitetaan vähävaraisten kaupunkilaisten tukemiseen diakoniatyön tai ravintolan oman toiminnan kautta. Syömällä Waste & Feastissa saa vatsan täyteen hyvää ruokaa ja samalla voi tukea vähävaraisia.
Ravintola työllistää nuoria aikuisia
Ravintoloissa työskentelee työkokeiluissa joukko nuoria aikuisia, jotka Stadin ammattiopisto ja kirkon väki ovat rekrytoineet. Työkokeilu kestää tavallisimmin puoli vuotta, jolloin nuori voi pohtia elämänsä jatkosuunnitelmia työvalmentajan kanssa.
Elokuussa avautuvasta Waste & Feast Kalliosta sekä Matteuksenkirkon ja Malmin toimipisteistä voi ostaa tuntemattomalle vähävaraiselle 30 euron ruokakortteja. Kortin voi antaa itse eteenpäin tai lahjoittaa diakoniatyöntekijälle, joka toimittaa sen tarvitsijalle käyttöön.
Muutettu avautumispäivä ja poistettiin maininta Alppilan ravintolasta 8.8.2023.
Korjattu ruokakortin ja lounaan hintatiedot 25.10.2023.
Waste & Feast Kallio, Kolmas linja 22 b, avautuu elokuussa. Lounasmaksu tulee olemaan 11 euroa eläkeläisille ja opiskelijoille lounaan hinta on kuusi euroa. Lue lisää www.wastefeast.eu.
Jaa tämä artikkeli:
Toimitus suosittelee
Kallioon avautui hävikkiruokaa tarjoava lounaspaikka
AjankohtaistaWaste & Feast -hävikkiruokaketju työllistää ja valmentaa nuoria, jotka etsivät paikkaansa työelämässä.