
Ohjaaja Sini Jylhälehto, varustamokoordinaattori Mare Kinanen ja ruokapalveluvastaava Jari Riihijärvi avaavat uuden lounaspaikan elokuussa.
Seurakuntien hävikkiravintolaketju avaa Kallioon elokuussa uuden ravintolan
Waste & Feast -ketjuun kuuluva lounaspaikka tarjoaa hyvää ruokaa ja työllistää nuoria työkokeilijoita.
Helsingin seurakuntien talolle Kallioon avataan elokuussa uusi Waste & Feast -hävikkiravintola, joka tulee olemaan ruokailijoille avoinna lounasaikaan.
– Seurakuntien Waste & Feast -hävikkiravintolat ovat toimintaa, jossa kaikki voittavat: pelastetaan maailma vähentämällä ruokahävikkiä samalla kun työllistetään nuoria työkokeilijoita ja tarjotaan ravitsevaa lounasta, sanoo varustamokoordinaattori Mare Kinanen Helsingin seurakuntayhtymästä.
– Waste tulee sanasta hävikki ja feast sanasta juhla. Kun kokoonnutaan yhteen syömään, se on aina juhlaa.
Ravintolalla on ollut vaikeuksia rekrytoida riittävästi henkilökuntaa, joten aluksi se palvelee vain seurakuntien talon työntekijöitä ja vierailijoita. Tarkoitus on avata ravintola suurelle yleisölle myöhemmin. Tilanne päivitetään tänne.
Hävikkiruuan toimittaa Stadin Safka
Waste & Feast Kallio tulee osaksi seurakuntien hävikkiravintolaketjua. Muut ravintolat sijaitsevat Matteuksenkirkolla, Malmilla ja Hermannissa, minkä lisäksi Töölössä ja Ruskeasuolla on Waste & Feast -lounaspaikkoja.
Kalliossa lounaan raaka-aine tulee koostumaan pääosin ruokatukkujen ylijäämästä. Hävikkiruuan toimittaa ravintolaan Stadin Safka, joka on perustettu Helsingin kaupungin ja seurakuntayhtymän yhteistyönä.
Lounaslistalla tulee olemaan päivittäin kaksi tai kolme ruokalajia, minkä lisäksi tarjotaan jälkiruokaa.
– Vähintään yksi kasvisvaihtoehto löytyy aina. Tavallisimmat erityisruokavaliot otetaan huomioon ja muistakin voi neuvotella, kertoo Mare Kinanen.
– Ravintoloiden mahdollinen tuotto osoitetaan vähävaraisten kaupunkilaisten tukemiseen diakoniatyön tai ravintolan oman toiminnan kautta. Syömällä Waste & Feastissa saa vatsan täyteen hyvää ruokaa ja samalla voi tukea vähävaraisia.
Ravintola työllistää nuoria aikuisia
Ravintoloissa työskentelee työkokeiluissa joukko nuoria aikuisia, jotka Stadin ammattiopisto ja kirkon väki ovat rekrytoineet. Työkokeilu kestää tavallisimmin puoli vuotta, jolloin nuori voi pohtia elämänsä jatkosuunnitelmia työvalmentajan kanssa.
Elokuussa avautuvasta Waste & Feast Kalliosta sekä Matteuksenkirkon ja Malmin toimipisteistä voi ostaa tuntemattomalle vähävaraiselle 15 euron ruokakortteja. Kortin voi antaa itse eteenpäin tai lahjoittaa diakoniatyöntekijälle, joka toimittaa sen tarvitsijalle käyttöön.
Muutettu avautumispäivä ja poistettiin maininta Alppilan ravintolasta 8.8.2023.
Waste & Feast Kallio, Kolmas linja 22 b, avautuu elokuussa. Lounasmaksu tulee olemaan 11 euroa. Vähävaraisille lounaan hinta on kolme euroa. Lue lisää www.wastefeast.eu.
Jaa tämä artikkeli:
Toimitus suosittelee

Jaettavasta hävikkiruoasta on jo pula, samalla ruoka-avun tarvitsijoiden määrä kasvaa: ”Hyvin säilyvistä kuivatuotteista ja proteiinista on pulaa”
AjankohtaistaHintojen nousu alkaa näkyä elintarviketuotannossa, kaupoissa, hävikkiterminaaleissa ja siinä, kuinka paljon rahaa ruokaan ihmisillä on käytettävissä.
