null Seurakuntien hävikkiravintolaketju avaa Kallioon elokuussa uuden ravintolan

Ohjaaja Sini Jylhälehto, varustamokoordinaattori Mare Kinanen ja ruoka­palveluvastaava Jari Riihijärvi avaavat uuden lounaspaikan elokuussa.

Ohjaaja Sini Jylhälehto, varustamokoordinaattori Mare Kinanen ja ruoka­palveluvastaava Jari Riihijärvi avaavat uuden lounaspaikan elokuussa.

Ajankohtaista Hyvä elämä

Seurakuntien hävikkiravintolaketju avaa Kallioon elokuussa uuden ravintolan

Waste & Feast -ketjuun kuuluva lounaspaikka tarjoaa hyvää ruokaa ja työllistää nuoria työkokeilijoita.

Helsingin seurakuntien talolle Kallioon avataan elokuussa uusi Waste & Feast -hävikki­ravintola, joka tulee olemaan ruokailijoille avoinna lounas­aikaan.

– Seurakuntien Waste & Feast -hävikkiravintolat ovat toimintaa, jossa ­kaikki voittavat: pelastetaan maailma vähentämällä ruokahävikkiä samalla kun työllistetään nuoria työkokeilijoita ja tarjotaan ravitsevaa lounasta, sanoo varustamokoordinaattori Mare Kinanen Helsingin seurakuntayhtymästä.

Waste tulee sanasta hävikki ja feast sanasta juhla. Kun kokoonnutaan yhteen syömään, se on aina juhlaa.

Ravintolalla on ollut vaikeuksia rekrytoida riittävästi henkilökuntaa, joten aluksi se palvelee vain seurakuntien talon työntekijöitä ja vierailijoita. Tarkoitus on avata ravintola suurelle yleisölle myöhemmin. Tilanne päivitetään tänne.

Hävikkiruuan toimittaa Stadin Safka

Waste & Feast Kallio tulee osaksi seurakuntien hävikkiravintolaketjua. Muut ravintolat sijaitsevat Matteuksenkirkolla, Malmilla ja Hermannissa, minkä lisäksi Töölössä ja Ruskeasuolla on Waste & Feast -lounaspaikkoja.

Kalliossa lounaan raaka-aine tulee koostumaan pääosin ruokatukkujen ylijäämästä. Hävikkiruuan toimittaa ravintolaan Stadin Safka, joka on perustettu Helsingin kaupungin ja seurakuntayhtymän yhteistyönä.

Lounaslistalla tulee olemaan päivittäin kaksi tai kolme ruokalajia, minkä lisäksi tarjotaan jälki­ruokaa.

– Vähintään yksi kasvisvaihtoehto löytyy ­aina. Tavallisimmat erityisruokavaliot otetaan huomioon ja muistakin voi neuvotella, kertoo Mare Kinanen.

– Ravintoloiden mahdollinen tuotto osoitetaan vähävaraisten kaupunkilaisten tukemiseen diakoniatyön tai ravintolan oman toiminnan kautta. Syömällä Waste & Feastissa saa vatsan täyteen hyvää ruokaa ja samalla voi tukea vähävaraisia.

Ravintola työllistää nuoria aikuisia

Ravintoloissa työskentelee ­työkokeiluissa joukko nuoria aikuisia, jotka Stadin ammattiopisto ja kirkon väki ovat rekrytoineet. Työkokeilu kestää tavallisimmin puoli vuotta, jolloin nuori voi pohtia elämänsä jatkosuunnitelmia työvalmentajan kanssa.

Elokuussa avautuvasta Waste & Feast Kallios­ta sekä Matteuksenkirkon ja Malmin toimipisteistä voi ostaa tuntemattomalle vähävaraiselle 30 euron ruokakortteja. Kortin voi antaa itse eteenpäin tai lahjoittaa diakoniatyöntekijälle, joka toimittaa sen tarvitsijalle käyttöön. 


Muutettu avautumispäivä ja poistettiin maininta Alppilan ravintolasta 8.8.2023.

Korjattu ruokakortin ja lounaan hintatiedot 25.10.2023.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.