null Kallioon avautui hävikkiruokaa tarjoava lounaspaikka

Waste & Feast Kallio -ravintolassa työskentelevät ruokapalveluvastaava Jari Riihijärvi, ohjaaja Jenni Taisto ja keittiöpuolen ohjaaja, kokki Matias Karti. Lisäksi ravintolassa työskentelee useita nuoria työkokeilijoita ja tukityöllistettyjä.  

Waste & Feast Kallio -ravintolassa työskentelevät ruokapalveluvastaava Jari Riihijärvi, ohjaaja Jenni Taisto ja keittiöpuolen ohjaaja, kokki Matias Karti. Lisäksi ravintolassa työskentelee useita nuoria työkokeilijoita ja tukityöllistettyjä.  

Ajankohtaista

Kallioon avautui hävikkiruokaa tarjoava lounaspaikka

Waste & Feast -hävikkiruokaketju työllistää ja valmentaa nuoria, jotka etsivät paikkaansa työelämässä.

Waste & Feast Kallio -ravintola avautui lounasasiakkaille maanantaina 23.10. Ensimmäisenä päivänä ruokailemassa kävi 70 asiakasta. Kun toiminta pääsee kunnolla vauhtiin, ravintolaan odotetaan 100–120 kävijää päivässä, kertoo ruokapalveluvastaava Jari Riihijärvi.

Waste & Feast Kallio sijaitsee Helsingin seurakuntayhtymän toimitalossa Kolmannella linjalla ja se on auki arkisin kello 11–13. Uusi ravintola kutsuu ketä tahansa nauttimaan monipuolista lounasta, jonka valmistuksessa hyödynnetään hävikkiin päätynyttä, laadultaan ensiluokkaista ruokaa. Kalliossa hävikin osuus raaka-aineista on noin 20 prosenttia.  

– Kun syöt Waste & Feast -ravintolassa, teet monikertaisesti hyvää. Saat vatsasi täyteen hyvää perusruokaa ja teet hävikistä hyvikkiä. Parempaa diiliä ei taida olla edes olemassa, Riihijärvi sanoo.

Jari Riihijärvi kehuu Waste and Feast -ravintolaketjun konseptia. Siinä tarjotaan työkokeilupaikkoja, palkkatukityötä sekä valmennusta nuorille, jotka etsivät paikkaansa työelämässä. Heitä toimii nyt Kalliossa ja he tekevät töitä ravintola-alan ammattilaisten ohjauksessa.

Riihijärven lisäksi keittiössä toimii ohjaajana kokki Matias Karti. Salin puolella nuorten työskentelyä ohjaa Jenni Taisto. Ravintola toimii yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

Kokeneena ravintola-alan ammattilaisena Riihijärvi kertoo saavansa työstä suurta iloa, kun voi ohjata nuoria ihmisiä oppimaan ravintola-alaa ja suuntautumaan kohti työelämää.

– Monesti väitetään, että kirkko on kaukana tavallisesta ihmisestä. Päinvastoin. Tässä toiminnassa ollaan niin lähellä ihmistä kuin olla voi! hän sanoo.

– Kolmantena hienona pointtina voin mainita, että nauttimalla lounaan Waste & Feast -ruokapaikassa mahdollistat edullisen tai kokonaan ilmaisen ruokailun vähävaraiselle lähimmäiselle. 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.