null Kannelmäessä kokoontuu huippusuosittu perhekerho – "Kerhojen kautta olemme kiinnittyneet alueelle", sanoo Elli Vallinoja

Kannelmäen perhekerho kokoontuu Klaneettitiellä. Kerhossa pienet pääsevät leikkimään, ja lasten vanhemmat voivat tavata toisiaan. 

Kannelmäen perhekerho kokoontuu Klaneettitiellä. Kerhossa pienet pääsevät leikkimään, ja lasten vanhemmat voivat tavata toisiaan. 

Ajankohtaista Hyvä elämä

Kannelmäessä kokoontuu huippusuosittu perhekerho – "Kerhojen kautta olemme kiinnittyneet alueelle", sanoo Elli Vallinoja

Kannelmäen seurakunnan perhekerho kokoontuu joka keskiviikko. Paikalla on usein 40–70 lasta ja aikuista. 

Armi on maalannut itselleen sinisen vesivärihymyn, mutta myös paperille on muotoutunut moderni taideteos. 1,5-vuotias Armi on tullut Kannelmäen seurakunnan perhekerhoon Klanulle äitinsä Elli Vallin­ojan kanssa, kuten joka keskiviikko.

– Muutimme Hakuninmaalle ennen Armin syntymää, ja seurakunnan kerhojen kautta olemme kiinnittyneet alueelle. Tänne on ihana tulla, kun vetäjät tekevät työtään suurella sydämellä, Vallinoja sanoo.

Silloin paikalle saapuukin vetäjistä toinen, perhetyöntekijä Janette Lintelä, ja tarjoutuu viemään Armin käsipesulle. Kohta paikalle palaa puhdas tyttö.

Laulu toivottaa tervetulleeksi 

Kannelmäen seurakunnan perhekerho kokoontuu joka keskiviikkoaamupäivä, ja paikalla on tyypillisesti 40–70 lasta ja aikuista. Kuten tänäänkin, pikkuväki on pääosin vuoden tai kahden vanhaa.

Alussa lauletaan laulu, jossa jokainen toivotetaan nimeltä tervetulleeksi, ja sitä seuraa lyhyt, rento hartaus. Lapsityönohjaaja Marjo Visa kertoo myrskyn tyynnyttävästä Jeesuksesta ja lapset tutkivat rekvisiittana olevaa venettä kiinnostuneina. Täysin sallittua, tietenkin!

Kolmekymmenpäinen joukko kasvaa nopeasti, kun lisää porukkaa valuu sisään. Tänne ei tarvitse ilmoittautua, ja tulla ja mennä voi oman aikataulun mukaan.

– Kymmenen vuotta sitten täällä kävi paljon isompia lapsia, mutta nyt kun käy pieniä, olemme muokanneet ohjelmaa sen mukaan. Laulut ja hartausosio ovat lyhyitä, Janette Lintelä kertoo.

Tarjolla tänään: maalausta ja leikkiä

Alkukokoontumisen jälkeen saa leikkiä vapaasti – leluja löytyy Duploista nukkekotiin ja taaperokärryihin – tai osallistua ohjelmaan, tänään maalaamiseen.

Omaa taideteostaan tekevän Hertan, 1 vuotta 7 kuukautta, äiti Kirsi Oikkonen toteaa, että siinä missä esikoiselle jaksoikin vielä järjestää puuhia kotona, tälle kuopukselle vähemmän. Siksi on kiva, että kerhossa pääsee kokeilemaan monenlaista.

– Täällä on lämmin ja välitön ilmapiiri. Jos joskus ei jaksa jutella kenellekään, sekin on ok, Oikkonen kiittää.

Tietenkin myös seuraa on aina tarjolla. Se on tärkeää reilun vuoden ikäisen Onnin kanssa paikalle tulleelle Emmi Tuomiselle. Vilkkaan menijän äiti ehtii täällä juoda kupin kahvia rauhassa.

– Samalla lapsikin saa sopivasti virikettä. Eipä hän juuri minun perääni katsele, Tuominen toteaa.

Leikin päälle maistuu lounas

Emmi Tuominen vaihtaa kuulumisia puolitoistavuotiaan Veikan äidin Anna Suikkasen kanssa. Tämä tuli Kannelmäen kerhoon Haagan puolelta juuri Tuomisen vinkistä ja kehuu Klanun turvallista ja rajattua tilaa.

– Tänne on helppo tulla ja lapsen voi päästää menemään vapaasti, Suikkanen toteaa ja tähyilee Veikan sijaintia.

Kaksivuotiaan poikansa kanssa tullut pyörätuolia käyttävä isä tosin huomauttaa, että täysin esteetön tila ei ole, vaan vessaan päästäkseen tarvitsee avustajan.

Yhdentoista aikaan leikit on siivottu pois ja pörröiselle matolle muodostuu jono. On pariton viikko, joten tarjolla on kahvin ja pullan sijaan ilmainen lounas.

Kokki esittelee omenalla maustetun purjoperunakeiton ja tuoreet sämpylät. Vauvatkin on huomioitu: toisessa kattilassa on suolaton ja maidoton versio samasta ateriasta.

Nam!

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.