Käsityöihmiset neulovat vauvoille villasukat, pappi vie ne kastekotiin – Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa otetaan mukaan myös aloittelijoita
Neulepuikot heiluvat nyt monessa kodissa. Korona-aikana on enemmän aikaa käsitöille.
Tuomiokirkkoseurakunnan pappi Maija Kuoppala, miksi kutojat ovat voineet hakea lankaa käsitöihinsä kirkon kryptasta?
– Ihmiset ovat iloisia voidessaan tehdä jotain tällaista. Itse ei-neulojana olen ihan häkeltynyt ihmisten innostuksesta. Loppiaisena jaettiin lankoja, ja valmiita sukkia on jo tuotu.
– Korona-aikana syntyi idea lahjoittaa kastesukat ja -lapaset jokaiselle vauvalle, joka kastetaan seurakunnassamme. Kysyin vapaaehtoisiltamme, mikä voisi olla iloa ja toivoa tuova hanke näin poikkeusaikana. Saimme lankoihin jonkin verran Ilman sinua -kampanjan määrärahaa.
Onko teillä käytössä jokin yhteinen sukkamalli?
– Ei, käytämme sekä omia että löydettyjä malleja, esimerkkinä junasukat. Meillä on yhteinen Whatsapp-ryhmä, jossa ihmiset jakavat neulekuvia ja neuvoja. Osa on aloittelijoita, mutta mukana on myös pari käsityönopettajaa.
Kuinka monta lasta seurakunnassa kastetaan vuosittain?
– Viime vuonna kastettiin yli 200 lasta, joinakin vuosina jopa 240. Me paketoimme sukat ja lapaset kauniisti, ja haaveenamme on laittaa pakettiin mukaan iltarukousvihkonen. Mukaan tulee myös vapaaehtoisen kirjoittama tervetuloa seurakuntaan -kortti. Pappi vie paketin kastekotiin.
– Ideaa saa vapaasti käyttää muissakin seurakunnissa!
Lisätietoa Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan Facebook-sivulla.
Jaa tämä artikkeli:
Toimitus suosittelee
Riikka Myllys väitteli teologian tohtoriksi käsitöistä naisten arjen uskontona: ”Käsitöiden tekemisessä on usein kyse hyvän tekemisestä muille”
Hyvä elämä HengellisyysMyllyksen mukaan käsitöiden tekeminen on naisten keino sekä sietää arkea että venyttää sen rajoja.