null Kauniaislaiset saavat jatkossa perheneuvontaa Espoon seurakunnilta

Korona-aikana perheneuvonta on siirtynyt lähes kokonaan verkkoon.

Korona-aikana perheneuvonta on siirtynyt lähes kokonaan verkkoon.

Ajankohtaista

Kauniaislaiset saavat jatkossa perheneuvontaa Espoon seurakunnilta

Kauniaisten suomalainen seurakunta ja Grankulla svenska församling aikovat jatkossa ostaa perheneuvontapalvelut Espoon seurakunnilta. Kirkkoherra lupaa, että ruotsinkieliset saavat edelleen palvelua ruotsiksi.

Kauniaislaiset parit ja perheet saavat maaliskuusta alkaen pari-, perhe-, ja yksilöterapiaa Espoon seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksesta. Perheneuvonta on ilmaista kaikille kauniaislaisille eikä edellytä kirkkoon kuulumista.

 – Kauniaisten seurakuntayhtymän sairaalapastorin ja perheneuvojan virkaa tehnyt henkilö jää kesällä eläkkeelle. Tässä tilanteessa oli luonteva etsiä yhteistyökumppani Espoon seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksesta, jolla on hyvä maine ja ammattitaitoiset työntekijät. Kauniaisten kaupunki on kaksikielinen, joten meille on tärkeää, että perheneuvontaa saa jatkossakin ruotsin kielellä, kertoo Kauniaisten suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Mimosa Mäkinen.

Sisäänottoprosentti oli viime vuonna 68 prosenttia, eli suurin osa pääsee asiakkaaksi. 
– Aku Kaura

Espoon seurakuntien perheneuvonnassa työskentelee 14 perheneuvojaa, joista kaksi antaa neuvontaa sekä suomeksi että ruotsiksi.

Kauniaislaiset voivat hakeutua asiakkaaksi yksin, yhdessä kumppanin kanssa tai perheenä etnisestä taustasta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

– Tällä hetkellä 95 prosenttia tapaamisista toteutetaan etänä koronan vuoksi. Videovälitteiset tapaamiset ovat sujuneet hyvin ja asiakkaat hyötyvät niistä yhtäläisesti verrattuna live-tapaamisiin. Palvelun saatavuus on myös hyvä. Sisäänottoprosentti oli viime vuonna 68 prosenttia, eli suurin osa pääsee asiakkaaksi, kertoo Espoon seurakuntien perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja Aku Kaura.

Espoon seurakuntien perheneuvonnalla on vuosittain noin 800 asiakasta ja tapaamisia järjestetään noin 5 000.


Uutista on päivitetty 16.2. kello 16.10: Lisättiin tieto, että myös Grankulla svenska församling ostaa jatkossa perheneuvontapalvelut Espoon seurakuntayhtymältä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.