null Kaupunkiviljelyä voi kokeilla kirkon pihalla tai seurakunnan palstalla 

Miikka Niskanen innostui laatikkoviljelystä viime kesänä. 

Miikka Niskanen innostui laatikkoviljelystä viime kesänä. 

Ajankohtaista

Kaupunkiviljelyä voi kokeilla kirkon pihalla tai seurakunnan palstalla 

Pitäjänmäen seurakunnassa on harrastettu laatikkoviljelyä monena kesänä. Haagan ja Vartiokylän seurakunnilla on viljelypalstat.

Miikka Niskanen, olit viime kesänä yksi Pitäjänmäen kirkon kirkkopuutarhureista. Miten päädyit hoitamaan omaa laatikkoviljelmääsi kirkon pihalle?

– Bongasin tiedon laatikoista ilmoitustaululta. Olimme vaimoni kanssa etsineet kaupungin palstaa, mutta emme päässeet palstaan kiinni. Korona-aikahan innosti monet aloittamaan viljelyn. 

Mitä viljelitte laatikossa?

–  Viljelimme korianteria ja toistakin aasialaista mausteyrttiä vaimoni kotimaasta sekä esikasvatettua lehtikaalia. Sato ei tosin ollut kummoinen, mutta se ei ollut pääasia. Ehkäpä multa oli vääränlaista.

Kuinka usein kävitte viljelmällä?

– Kun oli kuivaa, kävimme aina illansuussa kastelemassa kasvit. Siellä tapasi muita viljelijöitä ja tuli juteltua paljon. Se oli sellainen pieni puutarhaseurakunta.

– Olen nuorena ollut aktiivinen seurakuntalainen, mutta näin keski-ikäisenä ihmisenä tunnen olevani väliinputoaja seurakunnan toiminnassa. Minusta oli ihastuttavaa, että seurakunta avasi tällaisen oven minun tyyppiselleni ihmiselle.

Kenelle suosittelet kaupunkiviljelyä?

– Ihmisille, joilla ei ole omaa pihaa eikä oikein parvekettakaan, mutta jotka haluaisivat kasvattaa hieman mausteita. Meillä viljely riistäytyi käsistä: ostimme kerrostalomme pihalle laatikoita ja kävimme myös ystävän siirtolapuutarhamökillä puutarhahommissa. Aiomme jatkaa tätä kesällä.

 

Lisätty 16.4. klo 11.30 tieto Munkkiniemen seurakunnan viljelylaatikoista.

Juttua muokattu 19.4.2021 klo 10.20: Miikka Niskasen nimi korjattu kuvatekstiin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.