Käy kuuntelemassa seurakuntavaaliehdokaiden ajatuksia Vantaalla
Reetta Meriläinen toivoo keskustelua uskosta, toivosta ja rakkaudesta.

Käy kuuntelemassa seurakuntavaaliehdokaiden ajatuksia Vantaalla

Reetta Meriläinen juontaa vaalipaneelin Kauppakeskus Myyrmannissa.

Helsingin Sanomien entinen päätoimittaja Reetta Meriläinen, seurakuntavaalit lähestyvät. Mistä nyt pitäisi puhua?

– Minä haluaisin, että puhutaan kirkon ja seurakuntien työn sisällöistä, siitä, miten on uskon, toivon, rakkauden ja armon laita päivittäisessä työssä ja miten siihen kytketään kristillinen vakaumus.

– Puheet ovat yksi tapa ilmaista asioita, mutta teot ovat paljon voimakkaampia. Teot kertovat, mihin oikeasti uskotaan ja mitä oikeasti pidetään merkittävänä.

Miksi kannattaa äänestää seurakuntavaaleissa?

– Jos aikoo osallistua aktiivisesti kirkon ja seurakunnan toimintaan, silloin äänestäminen on paras tapa vaikuttaa siihen, ketkä toimintaa pyörittävät. Kirkkovaltuustojen ja seurakuntaneuvostojen jäsenillä on suuri vaikutus siihen, minkälaista työtä seurakunnissa tehdään ja minkälaisia linjauksia ja valintoja tehdään.

Missä usko, toivo, rakkaus ja armo näkyvät tänä päivänä?

– Armo näkyy leipäjonoissa, yhteisillä aterioilla, asunnottomien yössä ja monenlaisissa diakoniatyön muodoissa. Armo ja toivo näkyvät kirkollisten järjestöjen työssä. Esimerkiksi Kirkon Ulkomaanapu vie toivoa vähän kauemmaksi ja samalla levitetään toivon sanomaa Suomeen.

– Rakkaus toivottavasti näkyy kaikessa, mitä tehdään. Rakastetaan ihmisiä sellaisinaan ja tunnustetaan jokaisen ihmisarvo. Ei valikoida ihmisiä, vaan suhtaudutaan rakastavalla kunnioituksella, varsinkin heihin, jotka eivät täytä kaikkia siisteys- tai elämäntapakriteerejä eli heihin, jotka niin sanotusti haisevat pahalta.