null Noin 30 000 äänioikeutettua sai virheellisen vaaliesitteen – Tikkurilan seurakuntalaisille lähetetään uusi esite

Vaaliesitteessä on kaikkien ehdokkaiden nimet, kuvat ja numerot.

Vaaliesitteessä on kaikkien ehdokkaiden nimet, kuvat ja numerot.

Noin 30 000 äänioikeutettua sai virheellisen vaaliesitteen – Tikkurilan seurakuntalaisille lähetetään uusi esite

Tikkurilan seurakunnan äänioikeutetut jäsenet saivat vaalikirjeen mukana kuvallisen esitteen seurakuntavaalien ehdokkaista. Esite oli kuitenkin virheellinen.

Tikkurilan seurakunnan jäsenet Vantaalla saivat seurakunnastaan vaalikirjeen, jossa oli tieto äänioikeudesta ja seurakuntavaalien ehdokkaiden kuvallinen esite. Inhimillisen virheen vuoksi noin 30 000 painoksen esite oli kuitenkin virheellinen.

Vantaan seurakuntien viestintäpäällikkö Meri-Anna Hintsala, millaisesta virheestä on kyse?

– Viranhaltija syötti vahingossa vaalijärjestelmään väärät numerot. Ne on nyt korjattu. Lisäksi lopullisesta esitteestä jäi puuttumaan kahden ehdokkaan numerot seurakuntaneuvoston ehdokaslistasta.

– Painoon päätyi puutteellinen tiedosto, eikä virhettä huomattu ennen esitteen jakelua.

Miten virhe korjataan?

– Kaikki tiedot on nyt korjattu. Oikeat numerot löytyvät vaalikoneesta, Kirkko ja kaupungin 1.11. ilmestyvän numeron välissä jaettavasta vaaliliitteestä sekä uusista esitteistä. Tikkurilan seurakunnan jäsenille jaetaan koteihin uusi esite ennen seurakuntavaalien 6.11. alkavaa ennakkoäänestystä.

Millaisia kustannuksia virheestä syntyi?

– Tarkkaa tietoa ei vielä ole, mutta joitakin tuhansia euroa.

Entä Vantaan muut seurakunnat? Eivätkö ne lähettäneet tietoa ehdokkaista?

– Tikkurilan lisäksi Korson seurakunta lähetti vaalien ilmoituskortin mukana kuvallisen esitteen. Tämä esite oli virheetön. Vantaan muut seurakunnat päättivät lähettää kuvattoman esitteen, ja siihen tiedot menivät suoraan valtakunnallisesta VALAS-järjestelmästä eli vaalien laskentajärjestelmästä. Näiden esitteiden tiedot ovat oikein. Kuvallinen esite piti tehdä käsin, ja se on siksi alttiimpi inhimillisille virheille.

Tulevatko Kirkko ja kaupungin vaaliliitteeseen varmasti oikeat nimet ja numerot?

– Kyllä. Oikeat numerot löytyvät myös nettisivuilta www.vantaanseurakunnat.fi/vaalit sekä vaalikoneesta www.seurakuntavaalit.fi/vaalikone.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: