null Keikka-apu etsii uusia vapaaehtoisia Länsi-Vantaalla – ”Ei tarvitse sitoutua kuin yhteen keikkaan kerrallaan”, koordinaattori Nataša Stambej rohkaisee

– Keikka-avun vapaaehtoiselle riittävät tavalliset perustaidot ja se, että tulee toimeen ihmisten kanssa, vapaaehtoistyön koordinaattori Nataša Stambej sanoo.

– Keikka-avun vapaaehtoiselle riittävät tavalliset perustaidot ja se, että tulee toimeen ihmisten kanssa, vapaaehtoistyön koordinaattori Nataša Stambej sanoo.

Hyvä elämä Ajankohtaista

Keikka-apu etsii uusia vapaaehtoisia Länsi-Vantaalla – ”Ei tarvitse sitoutua kuin yhteen keikkaan kerrallaan”, koordinaattori Nataša Stambej rohkaisee

Keikka-avun vapaaehtoinen voi esimerkiksi saattaa ikäihmisen kauppaan, kirjastoon tai terveysasemalle, lähteä ulkoiluseuraksi tai antaa digiopastusta.

Vantaankosken seurakunnan Keikka-apu etsii uusia vapaaehtoisia. Minkälaisesta diakonia-avusta on kyse, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Nataša Stambej?

– Keikka-apu on tarkoitettu ikäihmiselle, sairastavalle tai kenelle tahansa, jolle liikkuminen on haastavaa. Keikka voi olla esimerkiksi saattamista kauppaan, kirjastoon tai terveysasemalle, lähtemistä ulkoilevan juttuseuraksi ja joskus myös digiopastusta.

Miten Keikka-apu toimii käytännössä?

– Pääset mukaan hakemalla vapaaehtoiseksi nettisivun vantaankoskisrk.clara.fi kautta. Sen jälkeen sinut haastatellaan ja perehdytetään tehtävään.

– Vapaaehtoisena pääset katsomaan pyydettyjä tehtäviä ja ilmoittautumaan niihin HelpingApp-sovelluksessa. Saatuasi autettavan yhteystiedot sovit tehtävästä suoraan hänen kanssaan. Tarvittaessa voit olla yhteydessä meihin työtekijöihin.

Mitä sanoisit ihmiselle, joka haluaisi Keikka-avun vapaaehtoiseksi, mutta miettii, onko osallistuminen liian sitovaa.

– Sinun ei tarvitse sitoutua kuin yhteen keikkaan kerrallaan. Osa keikoista on sellaisia, että autettava tarvitsee saattajaa tiettynä määrättynä aikana, mutta suurimman osan keikoista voi tehdä silloin kun molemmille sopii. Jos ihmisten kanssa tehtävä työ ja auttaminen käytännön asioissa ovat lähellä sydäntäsi, voin lämpimästi suositella Keikka-apua.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Vapaaehtoistyönä kahvittelu – Marita Kirjavainen kyläilee 91-vuotiaan Pirkko Kilpasen luona joka viikko

Hyvä elämä

Marita Kirjavainen ja Pirkko Kilpanen puivat säännöllisesti yhdessä päivänpolttavia asioita. Kilpaselle tapaamiset tuovat lievitystä yksinäisyyteen. Keikka-avun vapaaehtoiset auttavat muissakin arjen haasteissa.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.