null Kesähäät kirkossa kiinnostavat – vapaita vihkiaikoja on vielä jäljellä näissä pääkaupunkiseudun kirkoissa

Malmilla tilaa riittää, Malmilla paikkoja on.

Malmilla tilaa riittää, Malmilla paikkoja on.

Ajankohtaista

Kesähäät kirkossa kiinnostavat – vapaita vihkiaikoja on vielä jäljellä näissä pääkaupunkiseudun kirkoissa

Suosituin hääsesonki on siirtynyt yhä myöhemmäksi loppukesään.

Kesä on perinteisesti kaikkein suosituinta naimisiinmenoaikaa, jolloin kirkot täyttyvät iloisista hääseurueista. Mattimyöhäisten ei kuitenkaan kannata vielä heittää toivoaan, sillä vapaita aikoja löytyy edelleen ympäri pääkaupunkiseutua. Juhannuksena monissa isoissakin kirkoissa jäi vihkiaikoja käyttämättä, koska juhannushäät eivät ole yhtä haluttuja kuin aiempina vuosina.

Vaikka kesä onkin haluttua aikaa mennä naimisiin, pienem­pien seurakuntien kirkoissa se on yhä mahdollista. Esimerkiksi Oulunkylän kirkkoon mahtuu vielä monia pareja ja suositussa ­Kallion kirkossakin on vapaata heinäkuun aikana.

Pienempiä kirkkoja ei kannatakaan karsastaa, vaan niiden intiimi tunnelma voi olla juuri sitä, mitä hääpari haluaa.

Helsingissä suosituimmat hääkirkot ovat Vanha kirkko ja Helsingin tuomiokirkko. Tuomiokirkossa on silti edelleen vapaita vihkipäiviä kesäkuussa.

Espoon suosituin vihkikirkko on Espoon tuomiokirkko, jota on varattu säännöllisesti alkuvuodesta lähtien. Muissa Espoon kirkoissa on edelleen vapaita aikoja pitkin kesää.

Koko Suomen suosituin vihkikirkko on Vantaan Pyhän Laurin kirkko. Tänä kesänä sen alttarilla avioituu 76 paria. Sielläkin on silti vielä vapaata kesäkuun aikana. Pyhän Laurin kirkko on muutenkin kävijöiden suosiossa, sillä se voitti kevättalvella Kirkko & kaupungin äänestyksen pääkaupunkiseudun lempikirkosta.

Kiireisin vihkisesonki ei jää pelkkiin kesäkuukausiin, vaan suosituimmat kirkot ovat varattuja pitkälle syksyyn saakka. Esimerkiksi Helsingin Johanneksenkirkko on täyteen varattu lokakuulle asti. Kirkollisia vihki- ja siunaustilaisuuksia voi järjestää kuitenkin myös muualla kuin kirkossa, kuten kodeissa tai luonnon helmassa.

Hääyötä vietetään 1.8.2018

Kesäkuun vapaita päiviä voi selittää myös suosittu päivämäärä 1.8.2018, jolloin monet parit haluavat saada siunauksen avioliitolleen. Vaikka pariskunta ei olisi saanut vihkiaikaa tuolle päivälle, heillä on yhä mahdollisuus päästä naimisiin silloin.

Vihille pääsee myös Kallion kirkon Hääyö-tapahtumassa, jossa parit saavat toisensa ilman monimutkaisia järjestelyitä. Jos paperityöt on hoidettu kuntoon etukäteen, vihkiminen onnistuu vain paikalle saapumalla. Kirkko järjestää parille myös kahvitilaisuuden ja mahdollisuuden ottaa hääkuvansa Kallion kirkon tornissa. Samantyylisiä vihkitapahtumia vietetään myös Espoonlahden kirkossa 24.8. ja Vantaan Pyhän Laurin kirkossa 21.9.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kesä on täällä! Kirkko ja kaupungin uutta erikoisnumeroa jaetaan kirkoissa ja tapahtumissa

Ajankohtaista

Ensimmäistä kertaa tehdystä Kirkko ja kaupunki Kesä -erikoisnumerosta löydät pääkaupunkiseudun kiinnostavimmat kesätapahtumat ja parhaat vinkit rippijuhliin. Espoon piispa Kaisamari Hintikka vie kanssaan saunomaan.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.