null Kielteisiä turvapaikkapäätöksiä luetaan 38 seurakunnassa

Turvapaikanhakijoiden mielenosoitus Helsingin rautatientorilla jatkuu yhä. Kuva helmikuulta.

Turvapaikanhakijoiden mielenosoitus Helsingin rautatientorilla jatkuu yhä. Kuva helmikuulta.

Ajankohtaista

Kielteisiä turvapaikkapäätöksiä luetaan 38 seurakunnassa

Vielä kaksi uutta seurakuntaa liittyi mukaan kampanjaan.

Liedon ja Pukkilan seurakunnat ovat uusimmat seurakunnat, jotka lähtevät mukaan kampanjaan, jossa luetaan kielteisiä turvapaikkapäätöksiä kirkoissa.

Liedossa tekstejä luetaan ensi sunnuntaina eli kärsimyksen sunnuntaina kahden kirkon jumalanpalveluksissa. Pukkilassa diakoniaryhmän jäsenet ja seurakunnan luottamushenkilöt lukevat tekstejä 2.4. kello 12 alkavassa jumalanpalveluksessa.

Sunnuntai 2.4 on kampanjan pääpäivä, mutta seurakunnat ovat osallistuneet kampanjaan eri tavoin. Osassa luetaan tekstejä tuona päivänä, osassa niitä on jo luettu tai luetaan ennen pääsiäistä jossain muussa tilaisuudessa.

Kaikkiaan kampanjassa on mukana 38 seurakuntaa, joista 14 seurakuntaa on Helsingistä, viisi Espoosta, yksi Vantaalta ja yksi Kauniaisista. Lisäksi Kampin kappelissa päätöksiä luetaan pääsiäistä edeltävällä hiljaisella viikolla 10.–13.4. kello 13 alkavissa tilaisuuksissa, joissa luetaan yksi päätös per päivä ja lisäksi kyseisen päivän psalmi.

Teatteriväen We see you Migri -kampanja laajeni maaliskuun alussa seurakuntiin. Espoon Olarin seurakunnan diakoni Kristiina Huotarin mukaan kampanja nostaa kärsivien ihmisten tarinat esille. Espoon piispa Tapio Luoman mukaan päätarkoitus ei ole kritisoida viranomaisia, vaan asettua pelkäävien rinnalle. Kriittinen kärki kohdistuu yhteiskunnan arvomaailmaan ja henkiseen ilmapiiriin, jota lainsäädäntö heijastelee. Hän kertoi Kirkko ja kaupungille luottavansa seurakuntien harkintaan asiassa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Diakonissalaitos: Uuspaperittomat on ajettu mahdottomaan tilanteeseen

Ajankohtaista

Suomeen on synnytetty ihmisryhmä, joka elää yhteiskunnan reunamilla haavoittuvassa asemassa. He jäävät tänne, koska vaihtoehto on vielä pahempi.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.