null Kirkko soittaa kaikille 80 vuotta täyttäneille jäsenilleen Espoossa – 8000 puheluun tarvitaan noin sata soittajaa

Espoon seurakunnat toivottavat hyvää joulua ja kyselevät vähän vanhusten kuulumisia. Kuvituskuva.

Espoon seurakunnat toivottavat hyvää joulua ja kyselevät vähän vanhusten kuulumisia. Kuvituskuva.

Ajankohtaista

Kirkko soittaa kaikille 80 vuotta täyttäneille jäsenilleen Espoossa – 8000 puheluun tarvitaan noin sata soittajaa

Koronaepidemian pahentuessa seurakuntien toiminta on pantu taas jäihin, ja moni ikäihminen kärsii yksinäisyydestä. Sitä lievittämään Espoossa tartutaan luuriin ja kysellään vanhusten kuulumisia.

Espoon seurakunnat soittavat itsenäisyyspäivän jälkeen kaikille 80 vuotta täyttäneille seurakuntalaisille kysyäkseen kuulumisia ja toivottaakseen hyvää joulunaikaa.

– Tänä vuonna varsinkin monet ikäihmiset ovat kärsineet koronaepidemiasta, ja koemme tärkeäksi lievittää yksinäisyyttä. Puhelun tarkoitus on osoittaa, että seurakunnat välittävät jäsenistään, kertoo Espoon seurakuntien projektikoordinaattori Iida Rotko.

Espoossa on kuusi evankelis-luterilaista seurakuntaa, joista viisi on suomenkielistä ja yksi ruotsinkielinen. Yli 80-vuotiaita seurakuntien jäseniä on Espoossa yhteensä noin 8 000. Kaikille heille lähetetään etukäteen postikortti, jossa kerrotaan joulusoitoista ja tarjotaan myös mahdollisuus ilmoittaa oma puhelinnumeronsa, mikäli se ei ole muuten saatavilla.

– Vanhusten yksinäisyys on iso ongelma, vaikka se ei koskekaan kaikkia. Korona-aikana ikäihmisten kontaktit ovat kuitenkin vähentyneet entisestään. Yksi soitto ei tee joulua, mutta soittamisella haluamme omalta osaltamme edes hieman lievittää yksinäisyyttä, Rotko sanoo.

Jos puhelun kesto on keskimäärin viisitoista minuuttia, ja puheluita on yhteensä noin 8 000, yhdeltä soittajalta kuluisi aikaa noin vuosi, jos hän tekisi viitenä päivänä viikossa noin kahdeksan tunnin työpäivää ilman taukoja. Miten urakasta selvitään?

– Meillä on jo nyt lähes sata soittajaa, jotka koulutetaan tehtäväänsä. Kampanja alkaa joulukuun 7. päivä ja kestää jouluun asti, Rotko sanoo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.