null Vantaan seurakunnat lähettävät tekstiviestin 70–79-vuotiaille jäsenilleen – viestissä kerrotaan tuesta koronan aikana

Ajankohtaista

Vantaan seurakunnat lähettävät tekstiviestin 70–79-vuotiaille jäsenilleen – viestissä kerrotaan tuesta koronan aikana

Tekstiviestillä on mahdollista tavoittaa nopeasti iso joukko ihmisiä ja tarjota helppo tapa ottaa yhteyttä seurakuntaan.

Vantaan seurakunnat tarjoavat tukea koronaepidemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa lähettämällä tekstiviestin 70–79-vuotiaille seurakuntien jäsenille.

– Tekstiviesti on seurakunnan tervehdys, jolla haluamme osoittaa tukemme poikkeusolojen rajoitusten kanssa eläville. Haluamme muistuttaa seurakunnan keskusteluavusta ja mahdollisuudesta seurakunnan työntekijän yhteydenottoon, jos sitä toivotaan, kertoo Vantaan seurakuntien yhteisen seurakuntatyön johtaja Kirsi Rantala.

Vastaanottaja voi pyytää yhteydenottoa vastaamalla tekstiviestiin. Viestissä kerrotaan myös keskustelupäivystyksen puhelinnumero 09 830 6699, joka palvelee kaikkina päivinä kello 13–18.

Vantaan evankelis-luterilaisilla seurakunnilla on 70–79-vuotiaita jäseniä yhteensä noin 13 000, joista noin 60 prosentin puhelinnumerot on saatu numeropalvelusta. Tekstiviesti lähtee siis noin 8000 numeroon. 

Viestejä on jo alettu lähettää ja lähetykset jatkuvat vappuviikolla. Vantaan ruotsinkielisen seurakunnan jäsenet saavat saman viestin ruotsiksi.

Jos on huolta ja murhetta, viestimme on, että ethän jää sen kanssa yksin.

Tekstiviestillä on mahdollista tavoittaa nopeasti iso joukko ihmisiä ja tarjota helppo tapa ottaa yhteyttä seurakuntaan. Vantaan seurakunnat ovat lähettäneet tekstiviestejä aiemminkin, mutta kohderyhmänä ovat silloin olleet nuoret aikuiset. Poikkeustilan myötä tekstiviestiä haluttiin kokeilla ensimmäistä kertaa vanhemmille jäsenille ja nimenomaan vastausmahdollisuuden kanssa.

Seurakunnista on viime viikkoina jo soiteltu 80–84-vuotiaille jäsenille, joista seurakunnilla on käytössään 2 200 vanhuksen numerot. Heiltä kysellään kuulumisia ja kartoitetaan avuntarpeet. Puhelinkeskusteluista on saatu hyvää palautetta. Seniorit ovat pitäneet positiivisena sitä, että seurakunta ottaa yhteyttä, muistaa ja pitää huolta. Vaikka useimmilla asiat ovat olleet ihan hyvin, apua tarvitsevia on ohjattu tukipalveluiden piiriin.

Vantaan seurakunnat ja kaupunki tekevät yhteistyötä ikäihmisille soittamisessa. Kun seurakuntien työntekijät keskittyvät soittamaan 80–84-vuotiaille, kaupunki pyrkii tavoittamaan kaikki yli 85-vuotiaat vantaalaiset puhelimitse.

– Tällä hetkellä monen arki on muuttunut. Jos on huolta ja murhetta, viestimme on, että ethän jää sen kanssa yksin. Seurakunnat haluavat kulkea vantaalaisten rinnalla myös poikkeusoloissa. Siksi muutamme myös toimintaamme sen mukaisesti, Rantala sanoo.

Vantaan seurakunnat ja kaupunki toimivat yhdessä myös hätäruoka-avun järjestämisessä vantaalaisille Yhteisen pöydän ja seurakuntien jakamien ruokakassien kautta. Lisäksi Vantaalla on tarjolla asiointiapua niille yli 70-vuotiaille vantaalaisille, joilla ei ole sukulaisia tai muita läheisiä, jotka voisivat käydä heidän puolestaan kaupassa tai apteekissa ja jotka eivät osaa itse käyttää sähköisiä palveluja. Seurakunnat ovat avanneet myös perheneuvonnan tukipuhelimen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.