null Kirkkoherran mielestä koronarajoitukset ovat epäreiluja: ”Varatkaapa tuosta läheltä ravintola ja kutsukaa pappi sinne”

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherran Antti Kujanpään mielestä koronaa ei torjuta sillä, että kirkkoja ja muita julkisia tiloja koskevat ravintoloita tiukemmat rajoitukset.

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherran Antti Kujanpään mielestä koronaa ei torjuta sillä, että kirkkoja ja muita julkisia tiloja koskevat ravintoloita tiukemmat rajoitukset.

Kirkkoherran mielestä koronarajoitukset ovat epäreiluja: ”Varatkaapa tuosta läheltä ravintola ja kutsukaa pappi sinne”

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherran Antti Kujanpään mielestä ihmiset eivät ole vielä ymmärtäneet, kuinka vakava asia koronavirus on.

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra Antti Kujanpää ihmettelee, miksi ravintoloita ja kauppoja eivät koske läheskään samantasoiset rajoitukset kuin julkisia tiloja, esimerkiksi kirkkoja.

Kujanpää ihmettelee, ettei maskeihin liity käyttöpakkoa kaupoissa, liikennevälineissä ja kaikissa julkisissa tiloissa.

– Miksi kauppiaat eivät pestaa ystävällistä opastajaa, joka kaupan ovella toivottaisi tervetulleeksi ja antaisi maskin niille, joilta se puuttuu. Hän kertoisi samalla, että sisällä kaupassa käytämme maskia. Joku voisi närkästyä, toinen vihdoin havahtua, Kujanpää sanoo.

– On karmeaa katsoa, kun marketteihin ryntää nuoria aikuisia, enimmäkseen miehiä, jotka eivät pidä maskeja. Edes tasavallan presidentin sana ei tehoa heihin. Voisivatko kauppaketjut kilpailla vaihteeksi siinä, kuka parhaiten huolehtii asiakasturvallisuudesta ystävällisen mutta määrätietoisen opastuksen kautta? Siitä saisi kilpailuetua.

Kujanpään mielestä on nurinkurista, että samaan aikaan, kun päivittäistavarakaupassa maskien käyttö on vähän niin ja näin, kirkkoja koskee erityisen ankarat rajoitukset.

Sillä siellä pelataan ravintoloiden kokoontumissäännöillä, ja paikalla voi olla paljon enemmän ihmisiä, kymmeniä.

– Monelle surevalle on tosi kova paikka, että koronarajoitusten vuoksi hautajaisiin saa nyt kutsua alle kymmenen ihmistä. Omaiselle on äärimmäisen tuskallista rajoittaa siunaustilaisuuteen päästettävien läheisten määrää. Sama juttu koskee kastejuhlaa, jota monet perheet ja suvut pitävät tärkeänä yhteisenä juhlana, Kujanpää sanoo.

– Mietipä ajatusleikkinä, jos pappi nyt sanoisi, että valitettavasti tänne kappelille ei saa tulla kuin kymmenen vierasta, mutta varatkaapa tuosta läheltä ravintola ja kutsukaa pappi sinne. Sillä siellä pelataan ravintoloiden kokoontumissäännöillä, ja paikalla voi olla paljon enemmän ihmisiä, kymmeniä.

Kujanpään mielestä olisi reilumpaa, että samat kokoontumisrajoitukset koskisivat kaikkia. Hän pitää tärkeänä, että ihmisten turvallisuudesta ei tingitä piiruakaan. Nyt kaikkien pitää osallistua viruksen nujerrukseen.

Uudet rajoitukset astuivat voimaan Helsingissä maanantaina, ja samoja periaatteita noudatetaan koko pääkaupunkiseudulla. Yleisötilaisuuksiin osallistujien enimmäismäärä on kymmenen henkilöä, kun taas anniskeluravintoloihin ja baareihin otetaan puolet normaalista asiakaspaikkojen määrästä, ruokapaikkoihin kolme neljäsosaa.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää: