null Kirkko ja kaupunki sai arvostetun rauhanpalkinnon – päätoimittaja Heinimäki: ”Se tuli aivan puskista”

Kirkko ja kaupungin päätoimittaja Jaakko Heinimäki on sitä mieltä, että rauhaa rakentavat asiat syntyvät tinkimättömän journalismin sivutuotteena.

Kirkko ja kaupungin päätoimittaja Jaakko Heinimäki on sitä mieltä, että rauhaa rakentavat asiat syntyvät tinkimättömän journalismin sivutuotteena.

Ajankohtaista

Kirkko ja kaupunki sai arvostetun rauhanpalkinnon – päätoimittaja Heinimäki: ”Se tuli aivan puskista”

Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen rauhanpalkinto perustuu Kirkko ja kaupungin rasisminvastaiseen ja suvaitsevaan linjaan.

Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen (SKR) vuoden 2020 rauhanpalkinto on myönnetty Kirkko ja kaupunki -lehdelle. Palkintoperusteiksi Rauhanliike nostaa Kirkko ja kaupungin merkityksen suvaitsevuuden ja rasisminvastaisen ilmapiirin luomisessa.

– Loppujen lopuksi päätös oli helppo. Kirkko ja kaupungin linja vastaa hyvin sitä, mitä me SKR:ssä pidämme tärkeänä rauhantyönä. Lehti on rohkeasti ja systemaattisesti tuonut esille kristillisestä uskosta kumpuavaa lähimmäisenrakkautta ja suvaitsevuutta. Tämä on hyvin tärkeä teema nimenomaan tässä ajassa, sanoo SKR:n puheenjohtaja Jussi Ojala.

– Kaikkia lukijoita ei voida aina miellyttää, ja silti pitää uskoa siihen, miten itse toimittaa lehteä. Haluamme kannustaa siinä, että pidetään oma vahva linja, Ojala toteaa.

Hän nostaa erikseen esille Kirkko ja kaupunki -median monikanavaisuuden, jolla tavoitetaan eri ikäryhmät.

– Olemme kiinnittäneet huomiota myös Päätoimittaja ajattelee ääneen -videoblogeihin, koska juuri tällaisilla erilaisilla keinoilla voidaan tavoittaa myös nuoret, Ojala sanoo.

Kirkko ja kaupungin päätoimittaja Jaakko Heinimäki sanoo olevansa koko toimituksen puolesta iloinen palkinnosta.

– Se tuli aivan puskista, sillä palkitsijoiden mainitsemat rauhaa rakentavat asiat syntyvät ikään kuin sivutuotteina siitä, että tehdään kirkon arvojen mukaista kunnianhimoista ja tinkimätöntä journalismia, hän sanoo.

Heinimäen mukaan puhetta suvaitsevuudesta häiritsee siihen sisältyvä ylemmyydentunto.

– Suvaitsevaisuudessa haisee ylemmyydentunto, jossa suvaitsen suvaita jotakin, jota oikeastaan pidän aika huonona.

Tärkeämpää onkin Heinimäen mielestä lähimmäisenrakkaus.

– Suvaitsemista tärkeämpänä pidän toisen asemaan asettumista, arvostavaa kuuntelua ja vuorovaikutusta.

Kristillinen Rauhanliitto on vuonna 1976 perustettu ekumeeninen ja poliittisesti sitoutumaton järjestö, joka puolustaa väkivallattomuutta. Suomen Kristillisen Rauhanliikkeen rauhanpalkinnon ovat saaneet aiemmin muun muassa Pekka Haavisto, Riku Rantala ja Tuomas Milonoff.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.